Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
meteoraaristotel trg solun

 

1.dan – petak/ 10.04.2015.: BEOGRAD – SOLUN
Polazak iz Beograda (parking kod Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe) u 21,00 h. Noćna vožnja auto putem sa usputnim pauzama radi odmora i prikupljanja putnika. Duža pauza u motelu Predejane. Nastavak vožnje prema graničnom prelazu Preševo. Zadržavanje radi graničnih formalnosti. Nastavak vožnje kroz Makedoniju.

 

2.dan – subota / 11.04.2015.: SOLUN – KALAMBAKA
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada. Slobodno vreme u centru grada za individualni razgled i kupovine. U dogovoreno vreme polazak prema Kalambaki. Pauza u kanjonu reke Tembi i obilazak Crkve Sv. Petke. Dolazak u Kalambaku – mali grad u podnožju manastira Meteori. Smeštaj u  Hotel Edelweiss . Odlazak do crkve Sv. Visariona,  prisustvovanje velikoj uskršnjoj molitvi, iznošenju vatre i paljenju sveća koje svi vernici, gađani Kalambake i njihovi gosti u povorci od crkve nose ka svojim domovima. Povratak u hotel.  Noćenje.

3.dan – nedelja / 12.04.2015.: KALAMBAKA – METEORI – KALAMBAKA
Doručak.  Polazak autobusom u obilazak i razgledanje manastira Meteora. U zavisnosti od interesovanja grupe moguće je obići i svih 6 manastira ali je obavezan obilazak najmanje dva: Metamorfozis i Sv. Stefan. Ovo su najinteresantniji i najznačajniji iz grupe manastira pod nazivom Sveti Meteori. Po povratku odlazak u jednu od velikih prodavnica suvenira i radionica ikona – prilika za kupovinu poklona i suvenira. Fakultativno, odlazak u restoran PALAZZO u Kalambaki na uskršnji ručak. Popodnevni odmor u hotelu. Noćenje.

4.dan – ponedeljak / 13.04.2015.: KALAMBAKA – BEOGRAD (dnevna vožnja)
Doručak. Polazak iz hotela. Polazak prema graničnom prelazu Evzoni. Ulazak u Makedoniju. Vožnja prema granici. Granične formalnosti i ulazak u Srbiju. Vožnja prema Beogradu. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

CENA  ARANŽMANA: 145 €
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
 • prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom)
 • turističko razgledanje Soluna prema programu u pratnji vodiča grupe
 • smeštaj u hotelu EDELWEISS *** u Kalambaki na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • usluge pratioca na putu i troškove organizacije putovanja 
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 • individualne troškove putnika
 • troškove obaveznog putnog osiguranja

 

DOPLATE:                                                                                                                                         
 • doplata za jednokrevetnu sobu je 30 € za 2 noćenja
 • ulaznice u manastire Meteora – 3 € po osobi za svaki manastir
 • uskršnji ručak u restoranu PALAZZO u Kalambaki (meni: uskršnja farbana jaja, tradicionalna čorba „magirica“ koja se sprema i jede na Uskrs, jagnjeće pečenje, salata, hleb i kolač) . 18 € po osobi (minimum 25 osoba)

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za devize poslovne banke. Prilikom prijave uplaćuje se 30% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Redosled prijavljivanja opredeljuje raspored sedenja u autobusu.
 • agencija može odobriti i odloženo plaćanje aranžmana posle datuma početka aranžmana uz obavezu deponovanja čekova sa signiranim datumima dospeća i po posebnom dogovoru.
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
NAPOMENE:
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije.
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
 • Raspored sedenja u autobusu određuje agencija u zavisnosti od redosleda prijave ili u odnosu na posebne zahteve putnika.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.