DVORCI BAVARSKE

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj meri uspeo u svojim nastojanjima, potrošio je vekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan pre tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim.

[tab] [tab_item title=”PROGRAM PUTOVANJA”]
1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 20:00 sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prema Nemačkoj.
2. dan SALZBURG – MINHEN
Dolazak u jutarnjim časovima u poznati austrijski grad Salzburg. Po dolasku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt… Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan MINHEN
Doručak. Panoramski obilazak Minhena: dvorac Nimfenburg – letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), pijaca Viktualienmarkt… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…). Povratak u hotel. Noćenje. 
4. dan MINHEN – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – DVORAC LINDERHOF – FISEN – MINHEN
Doručak. Odlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Nastavak putovanja do gradića Fisen, koji se nalazi na najvišoj tački u Bavarskoj (808m nadmorske visine). Nakon obilaska, nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova, a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Povratak u Minhen u večernjim časovima. Noćenje. 
5. dan MINHEN – DVORAC HERENHIMZE
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak prema najvećem bavarskom jezeru Himze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelepi dvorac Herenhimze. Obilazak dvorca, koji je podignut poslednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
6. dan BEOGRADDolazak u Beograd (na dolazne perone) u ranim jutarnjim časovima.        ( Kraj usluga )

 

[/tab_item] [tab_item title=”CENA”]
Opis
Termin putovanja
Hotel
Ukupna cena po osobi
 
Proleće
 
05.03 – 10.03.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
 159 € 139 €
 179 € 159 €
 
Uskrs
 
25.04 – 30.04.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
179 €
 
Dan rada
 
30.04 – 05.05.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
169 €
189 €
 
Proleće
 
24.05 – 29.05.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
169 €
189 €
 
Leto
 
18.06 – 23.06.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
179 €
 
Leto
 
16.07 – 21.07.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
169 €
189 €
 
Leto
 
13.08 – 18.08.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
179 €
 
Jesen
 
07.11 – 12.11.2019.
 
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
179 €
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Minhenu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelima u rangu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
obilaske prema programu (Minhen, Salzburg)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
troškove rezervacija, ulaznica i prevoza za dvorce Linderhof, Nojšvanštajn i Herenhimze – 40 € (plaćanje na licu mesta)
vožnju brodom do zamka Herenhimze (povratna karta, plaća se na licu mesta) – 8 € odrasli / 4 € deca od 4 – 12 godina / besplatno deca od 0 – 4 godine
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ). [/tab_item]
[tab_item title=”NAPOMENE”]
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
 
POPUSTI:
deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve  punoplatežne  osobe  (imaju sedište  u autobusu,  imaju pomoćni  ležaj  u  hotelu)
treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

SMEŠTAJ

Smeštaj je u Minhenu (Nemačka) u hotelima u rangu 3* ili 4*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:
 
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 7km od centra grada. Hotel ima 215 soba, restoran, bar, terasu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
 
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 5km od centra grada. Hotel ima 159 soba, restoran, bar, terasu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
 
MERCURE HOTEL MUNCHEN OST MESSE 3* www.accorhotels.com/gb/hotel-8667-mercure-hotel-muenchen- ost-messe
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 20-ak minuta od centra grada. Hotel ima 167 prostranih soba, restoran, bar i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: gotovinom ili čekovima,  2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu).

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja  licenca OTP 196/2010
Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.[/tab_item] [/tab]