Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika Švajcarske (to su: francuski, italijanski, nemački i romanš). Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine.

 

 • 1. dan BEOGRAD Polazak oko 18:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
  2. dan MILANO Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala…Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  3. dan MILANO – LUGANO  CIRIH Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX veka, gradski park…Slobodno vreme za šetnju uz obalu ovog prelepog jezera. Nastavak putovanja za Cirih. Dolazak u Cirih, najveći švajcarski grad sa 1,3 miliona stanovnika koji leži na obalama reka Limat, Šil i Ciriškog jezera i jedan je od gradova sa najvišim standardom na svetu. Panoramski obilazak grada vožnjom kroz prelepe gradske četvrti na obodima Ciriškog jezera…Šetnja ulicom Banhofštrase, koja je jedna od najelegantijih ulica u Evropi. Pešačko razgledanje trga Lindenhof…Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
  4. dan CIRIH – BERN – LUCERN  CIRIH Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Berna i Lucerna. Bern je glavni grad ove prelepe zemlje i ujedno je sedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sedište medveda, koji je zaštitni znak grada, pešačko razgledanje monumentalne zgrade Parlamenta, katedrale, kuće Alberta Ajnštajna zatim gradskog simbola – kula sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI veka…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Lucern koji leži u podnožju planina Pilatus, po predanju poslednje boravište Pontija Pilata i Titlis. Po dolasku, šetnja obalom jezera Četiri kantona, razgledanje stare gradske četvrti, prelazak preko poznatog mosta Kapelbrike, najstarijeg pokrivenog drvenog mosta u Evropi, iz XII veka koji je pod zaštitom UNESCO-a, poseta spomeniku “Umirućem lavu”. Slobodno vreme. Povratak u Cirih. Noćenje.
  5. dan CIRIH – ŽENEVA – CIRIH Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Ženeve, jedne od diplomatskih prestonica sveta, evropsko sedište UN i brojnih međunarodnih organizacija. Po dolasku, panoramsko razgledanje Ženeve: vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog Crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim delom grada i obilazak Engleskog vrta, najpoznatijeg gradskog parka sa ogromnim Cvetnom satom. Šetnja pored prelepog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne Vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Slobodno vreme. Povratak u Cirih u večernjim časovima. Noćenje.
  6. dan CIRIH Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do popodnevnog polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
  7. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

 • Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
  SPECIJALNA PONUDA: Ograničen broj soba!
  Termin putovanja Ukupna cena po osobi
  06.10 – 12.10.2017. SPECIJALNA PONUDA 285 €
  295 €

  Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  • smeštaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
  • smeštaj u Cirihu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
  • obilaske prema programu (Milano, Lugano, Cirih)
  • troškove organizacije i vođenja aranžmana
  • usluge licenciranog pratioca grupe

   

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi, u Cirihu – 2,5 € po noćenju / po osobi
  • ulaznice i fakultativne izlete
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA PO OSOBI
  (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
  Bern i Lucern – 35 € odrasli / 20 € deca,

  Ženeva – 35 € odrasli / 20 € deca
  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
  DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40 % od cene aranžmanaPOPUSTI:
  deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

  deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
  treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi 5%OPIS I LOKACIJA HOTELA :

  • Smeštaj u Cirihu (Švajcarska) je u hotelu u rangu 2*, u Milanu (Italija) sa 3*: Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC i nalaze se na liniji gradskog prevoza. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta :

   

  •  u Milanu (Italija) sa 3*:

  HOTEL IDEA SAN SIRO 4* – www.ideahotel.it
  Hotel se nalazi u širem centru grada, na liniji gradskog prevoza, udaljen je oko 25 minuta od centra.

  Raspolaže sa 234 moderno opremljene sobe. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijske sale, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, radni sto, internet, mini bar.
  Doručak – kontinentalni švedski sto.
  HOTEL IDEA MILANO LORENTEGGIO 4* – www.ideahotel.it
  Hotel se nalazi u širem centru grada, na liniji gradskog prevoza, udaljen je oko 20 minuta od centra. Raspolaže sa 128 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijske sale, internet i parking.

  Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, internet i aparat za čaj i kafu.
  Doručak – kontinentalni švedski sto.

   

  •  u Cirihu (Švajcarska) u rangu 2*:

  IBIS BUDGET ZURICH CITY WEST – www.accorhotels.com/gb/hotel-3184-ibis-budget-zurich-city-west/index.shtml
  Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, tramvaja broj 4 sa kojim se stiže za oko 15 minuta do svih većih znamenitosti grada. Raspolaže sa 160 soba. Hotel poseduje restoran, internet i parking čije se korišćenje doplaćuje. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja licenca: OTP – 107/2016 
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.