Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu Mađarske i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz duge i burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji… Gradsko jezgro Pečuj je prava riznica starina i to je samo jedna od znamenitosti. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, Nacionalno pozorište, najviša zgrada u Mađarskojsrpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet …

Ono što nije u «muzeju» pod otvorenim nebom čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porcelanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, a najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine.

[cycloneslider id=”pecuj”]
 

 • 1. dan  Polazak iz Beograda u 05.30 časova (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Novi Sad kod Lokomotive oko 6.30 časova. Putovanje do Pečuja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak u Pečuj – evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu,  razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi-Kasim pašine džamije, muzeja Žolnaji i Katedrale u pratnji vodiča. Smeštaj u hotel. U večernjim časovima fakultativni odlazak na večeru u čardu. Noćenje.
  2.dan Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja prema Harkanj banji. Razgledanje i slobodno vreme. Nastavak putovanja do oblasti Vilanj, razgledanje u pratnji vodiča i fakultativa poseta vinskom podrumu sa degustacijom vina. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnim časovima.
 • CENA:  65 evra sniženo 49 evra

  Doplata za 1/1 iznosi 20 evra (na upit), deca do 12 godina ostvaruju popust 5 evra u pratnji 2 odrasle osobe

  U cenu je uključeno:
  •Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2  i 1/2 + 1 sobama u Pečuju
  •Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji/ mesta se određuju prema prijavi
  •Obilasci prema programu
  •Vođstvo puta

  U cenu nije uključeno:
  •Fakultativni odlazak na večeru u čardu 20 evra
  •Fakultativni obilazak vinskog podruma sa degustacijom vina 5 evra
  •putno zdravstveno osiguranje
  •Individualni troškovi

 • – dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
  – 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. Ili 20. u mesecu

 • SMEŠTAJ:
  Hotel  3* se nalazi u centru Pečuja, smeštaj je u 1/2 + 1/2+1 sobama, svaka soba poseduje kupatilo, fen, mini bar ….. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.

  Uz ovaj program veže Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja TRAVELLINO   licenca OTP 26/2010.
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.