Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan UTORAK : BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak iz Beograda u 22.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje), iz Novog Sada sa parkinga kod „lokomotive” oko 23.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.
2.dan SREDA : BRATISLAVA – PRAG
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Glavni gradski trg, Rolandova fontana, Gradska većnica… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
3.dan ČETVRTAK : PRAG – HRADČANI
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja predvidjen je fakultativni izlet krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4.dan PETAK : PRAG – DRESDEN
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5.dan SUBOTA : PRAG – KARLOVE VARI
Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla… Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke… Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
6.dan NEDELJA : PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Novi Sad, Beograd u kasnim večernjim satima.

 

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

05.12.-10.12.2017. SIGURAN POLAZAK

Hotel Olympik Tristar 3*

99 €

89 €

12.12.-17.12.2017. 

Hotel 3*

99 €

89 €

19.12.-24.12.2017. SIGURAN POLAZAK

Hotel Olympik Tristar 3*

99 €

89 €

*01.01.-06.01.2018.SIGURAN POLAZAK

Slavia 3*

Olympik 3*

85 €

99 €

09.01.-14.01.2018.

Hotel 3*

85 €

69 €

16.01.-21.01.2018.

Hotel 3*

85 €

69 €

23.01.-28.01.2018.

Hotel 3*

85 €

69 €

30.01.-04.02.2018.

Hotel 3* 85 € 69 €

06.02.-11.02.2018.

Hotel 3* 85 € 69 €

13.02.-18.02.2018.

Hotel 3* 85 € 69 €

20.02.-25.02.2018.

Hotel 3* 85 € 69 €

27.02.-04.03.2018.

Hotel 3* 85 € 69 €

Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani – NA UPIT

* NAPOMENA: Za polazak u terminu 01.01.2018.- 06.01.2018. Polazak je u ponedeljak,a povratak u subotu.

 

 • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3* ili u Hotelu 4*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, TWC-om),
  • razgledanje Bratislave u pratnji vodiča – pratioca
  • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
  • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacije putovanja

   

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

      • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
        deca (od 6 mes -18.god.) – 448 rsd;
        odrasli (od 18-70.god.) – 640 rsd;
        stariji od 70 – 1344 rsd;
      • fakultativni izleti:
   večera u nacionalnom restoranu – 12€
   Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru) – 20€
   Dresden – 30€
   Karlove Vary – 25€
      • individualne troškove putnika

  POPUSTI I DOPLATE:

  • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit.
  • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 4* – na upit
  • dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
  • cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit
  • cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 4* – na upit
  • Večera u nacionalnom restoranu – tradicionalna večera u jednom od čeških nacionlanih restorana.
  • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…).
  • Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
  • Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
  • minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
  • u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.
 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
  ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
  gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
  čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.
  osiguranje se plaća na dan rezervacije
  cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
  • Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com/  Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.
  • Hotel Iris Hotel Eden 4* – www.exeirishotel.com/EN/hotel.htm  Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, poseduje 150 soba. Poseduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.
  • Hotel Don Giovani 4* – www.hotel-prag.dorint.com/en/   Hotel Dorint Don Giovanni smešten je pored stanice metroa Želivskeho (na liniji A), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Gostima su na raspolaganju spa centar (uz doplatu) i restoran u kome se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Sve elegantno uređene i klimatizovane sobe sadrže mini-bar i flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Broj smeštajnih jedinica je 397.
  • Hotel Olympic 3* –  www.olympik.cz   Hotel Olympic 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.
  • Hotel Amedia 3*www.prague-eurohotel.com;  Hotel Amedia nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Broj smeštajnih jedinica je 204. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Doručak je na bazi švedskog stola.
  • Top Hotel 4*www.tophotel.cz;  Top hotel nalazi se pokraj autoputa br.1, 800m od Tržnog centra Chodov. Do centra Praga stiže se za 25 min vožnje javnim gradskim prevozom. Autobuska stanica se nalazi ispred samog hotela. Broj smeštajnih jedinica je 510. Sobe sadrže TV, telefon, sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.
 •   • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
      • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
      • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
      • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
      • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
      • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
      • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
      • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
      • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
      • Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
      • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
      • ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
      • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi

  Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.