Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Čari mistične planine Švarcvald, u jugozapadnoj Nemačkoj, prvi su otkrili Rimljani koji su je, zbog guste i tamne borove šume, prozvali „Silva negra“. Car Karakala je među prvima uživao u blagodetima lekovitih termalnih izvora Baden-Badena na obroncima Švarcvalda. U 19.v. Baden-Baden postaje letnja prestonica Evrope i sastajalište aristokratije i društvene elite. Na oporavak i osveženje u vodama 12 termalnih izvora u Baden-Badenu, dolazili su pripadnici evropskih kraljevskih porodica, bogati industrijalci, bankari, slavni umetnici. Ovde se odmarala i britanska kraljica Viktorija, car Vilhem Prvi i članovi čuvene porodice Vandetbilt, nemački kancelar Oto fon Bizmark, a Pisac Mark Tven je tvrdio da je baš ovde izlečio reumatizam. U ovom prelepom gradiću redovno je boravio i održavao koncerte Johan Štraus, a Dostojevski je noći provodio u luksuznom gradskom kazinu u krugu lečilišta. Na Švarcvaldu,u mestu Donauešingen izvire Dunav. Predeli u kojima se smenjuju guste šume i nepregledni nizovi vinograda, lednička jezera i vodopadi okružuju živopisni Frajburg, jedan od najstarijih univerzitetskih centara Nemačke.

Alzas – francuski region na severoistoku zemlje, u dolini reke Rajne i neposredne granice sa Nemačkom i Švajcarskom, jedinstven je po svojoj multietničkoj kulturi i predstavlja kraljevstvo vina. Strazbur – centar provincije, grad je prebogate i često tragične istorije. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači “grad na raskršću”. Punih 230 godina katedrala Notr Dam sa svojim zvonikom visokim 142 m bila je najviša građevina na svetu. Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine,UNESCO od 1988. Grad Kolmar, 60 km udaljen od Strazbura spada u red najromantičnijih gradova sveta. Njegova jedinstvena arhitektura i cvetna dekoracija čini da U Kolmaru posetilac ima utisak da je zakoračio u slikovnicu a, zbog brojnih kanala i mostova, stekao je epitet „mala Venecija“.

baden 1

 • 1.dan

  Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.30h.Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za Baden-Baden u 17.30h. Sletanje u Baden Baden u 19.35h. Nakon pasoške i carinske kontrole transfer i smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, upoznavanje sa gradom kroz šetnju sa vodičem legendarnom Lihtentaler alejom avenijom koja je bila magnet za umetnike, pesnike, slikare, dalje do centra banje i njenih zaštitnih znakova – Kurhaus i Casino-a koji je inspirisao Dostojevskog da napiše čuveni roman „Kockar“ do Trinkhale i Festivalne dvorane – nemačke najveće opere i koncertne dvorane. Noćenje. 
   

  2.dan

  Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet u najromantičniji i jedan od najlepših gradova Nemačke –
  Hajdelberg, udaljen 90 km od Baden-Badena. Odlazak do impozantnog gotsko-renesansnog zamka koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Šetnja duž 2,5 km dugog Filozofskog puta, od Starog mosta, pored brojnih spomenika, kula i pivnica. Konačno,obilazak najprestižnijeg i najstarijeg univerziteta Nemačke osnovanog 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom. Povratak u Baden-Baden. Posle podne slobodno vreme za šetnju,razgledanje odmor i kupanje (u modernim Karakalinim Termama od 08-22h, ili neorenesansnom rimsko-irskom Fridrihovom kupatilu /Friedrichsbad/ isključivo nagi).Noćenje.
   

  3. dan

  Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni fakultativni izlet u francusku oblast Alzas: Odlazak do bajkovitog Kolmara, na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Kolmar je jedan od najlepših gradova Francuske. Razgledanje istorijskog centra grada sa crkvom Sv. Martina, dominikanskom crkvom, najstarijim kućama Adolf i Pfister, starom zanatskom četvrti Taneurs pored reke,muzejima Bartoldi i Unterlinden. Nastavak puta do Strazbura, grada poznatom po Gutenbergu, u kome je danas sedište Evropskog  parlamenta, Suda za ljudska prava i Saveta Evrope. Do 19 veka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 144 m, pretstavljala najvišu građevinu na svetu Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalma, brojnim restoranima, bistroima… Obilazak znamenitosti sa vodičem, slobodno vreme za uživanje u odličnim vinima, vožnju brodom i dr. do povratka u Baden-Baden u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
   

  4. dan

  Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni izlet kroz živopisne predele Švarcvalda   do izvora
  Dunava u gradiću Donauešingen /Donaueschingen/ na Švarcvaldu. Ovaj grad prelepe Art Nouveu arhitekture je vekovima bio sedište prinčeva Furstenberg te njihov dvorac privlači ništa manje posetilaca od kaptiranog izvora druge najduže evropske reke. Sledi poseta najlepšem od brojnih glečerskih jezera u regionu, mističnom jezeru Titize /Titisee/, najvećem prirodnom jezeru Švarcvalda.U povratku pauza u Frajburgu /Freiburg/ najsunčanijem nemačkom gradu i starom univerzitetskom centru živopisne srednjevekovne arhitekture. Povratak u Baden-Baden. Noćenje.
   

  5. dan

  Doručak. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje do polaska na aerodrom. Moguć PROGRAM PLUS u pratnji vodiča agencije: obilazak Bramsove kuće, Faberžeovog muzeja ili odlazak uspinjačom do najviše tačke na vrh Merkur. Polazak za aerodrom u 18:00h Poletanje za Beograd u 20.05h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 21.55h.
 • CENA ARANŽMANA: 

   HOTEL AM FESTSPIELHAUS 3*    : €590  €490  FIRST MINUTE

  Doplata za jednokrevetnu sobu 130€ (isključivo na upit)

   

  U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

  • Avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd – Baden-Baden – Beograd
  • Aerodromske takse
  • 1 komad velikog kabinskog prtljaga dimenzija 55cm × 40cm × 23 cm i težine do 10 kg
  • smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak
  • Transfer aerodrom – hotel u Baden Badenu – aerodrom
  • usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda
  • troškovi organizacije putovanja

   

  U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

  •  Doplata za čekirani prtljag do 20 kg (oko 70eur) u momentu objavljivanja programa Mole se putnici da pažljivo pročitaju napomene vezane za prtljag, jer su doplate koje se primenjuju na aerodromu znatno veće od onih koje se uplaćuju uz aranžman. Najbolja preporuka za klijente je da blagovremeno i ispravno postupe u vezi prtljaga (na aerodromu će isti biti proveren i premeren). U slučaju da putnik poseduje prtljag neadekvatnih dimenzija, doplata na aerodromu su za čekirani prtljag od 20 kg iznosi 40 eur po pravcu u momentu objavljivanja programa Sve promene vezane za prtljag moguće je kod organizatora uraditi najvise 4 sata pred poletanje (time se izbegava doplata po višim tarifama u momentu predaje prtljaga)
  • obrok u avionu
  • gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 3,5 € po osobi/dnevno)
  • fakultativni izleti –  obavezna prijava i uplata u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.
  • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • ulaznice za lokalitete
  • individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

  Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini,  čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. 

  GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska. 

  U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 •  

  HOTEL AM FESTSPIELHAUS 3*

  http://www.hotel-am-festspielhaus.de

  Hotel se nalazi u centru,preko puta pozorišta. Gostima su na raspolaganju recepcija, restoran, bar, banket
  sala, sauna, spa i kuglana. Sobe imaju TV, besplatan wifi, mini bar, sef i kupatilo sa fenom i tušem. Usluga je
  na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto).


  Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

 • Poludnevni izlet Hajdelberg – Cena: 65,00 € . U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 5 sati.

  Celodnevni izlet Alzas – Cena: 125,00 € . U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 12 sati.

  Celodnevni izlet Švarcvald – Cena: 110,00 € . U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 12 sati.

  Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 10. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

  Paket ulaznica ( sadrži sva tri izleta) cena se umanjuje za -10 % .

 • Važne napomene za putovanje:

  • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
  • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
  • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
  • Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
  • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
  • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
  • Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. 

   

   Opšte napomene:

  • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
  • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
  • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
  • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
  • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
  • Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel. Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.
Ukoliko želite sami da organizujete svoje putovanje u Baden Baden, potražite smeštaj ovde.
Za rezervaciju avio karata posetite WizzAir ili nam pošaljite upit.