Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
[cycloneslider id=”atina”]
 • 1. dan |sreda| MESTO POLASKA – Polazak iz Beograda/Kraljeva u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja  sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

  2. dan |četvrtak| KALAMBAKA – METEORI – ATINA  – Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim satima. Dolazak u prepodnevnim satima u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „fabrika ikona“ u podnožju Meteora. Slobodno vreme za odmor ili fakultativni odlazak na Meteore koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Poseta manastirima na Meteorima-lebdećem kamenju, koji su pod zaštitom UNESCO-a. i sa pravom ih mnogi nazivaju osmim svetskim čudom. Panoramni obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam …), sa posetom jednom od manastira. Nastavak puta ka Atini. Dolazak u Atinu u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  3. dan |petak| ATINA  – Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta)U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak starog Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Fakultativni odlazak autobusom do Akropolja gde su remek dela zlatnog doba Atine. Obilazak Akropolja: Propileji (437.- 432.god.p.n.e.), monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5.vek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila (421.-406.god.p.n.e.) sa čuvenim “tremom devica” i 6 ženskih figura (karijatide). Slobodno vreme. Noćenje.

  4. dan |subota| ATINA – PELEPONEZ – ATINA – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni program Argolida (Peloponez) sa polaskom autobusa u 08hPolazak na Peloponez, vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Dolazak u Epidaurus koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga lekarstva.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuveno po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Napflion, nekadašnju prestonicu Grčke.Pauza u ovom prelepom gradu na moru. Dolazaku Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i ceo taj period grčke istorije naziva mikenskim.Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dve lavice). Celo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine “kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgrađene hiljadu godina pre spomenika klasične Grčke. Povratak u Atinu u popodnevnim satimaSlobodno vreme.Fakultativni odlazak na “grčko veče” u  taverni na Plaki. Noćenje.

  5. dan |nedelja| ATINA – PIREJ – VULJAGMENI – GLIFADA – ATINA – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni izlet PirejVouliagmeniGlifada: obilazak najveće grčke morske luke Pirej, šetnja promenadom letovališta Vouliagmeni (ekskluzivno odmaralište na atinskoj rivijeri, takodje i velika marina u kojoj su usidrene prelepe jahte, odlična peščana plaža). Glifada, otmeno i prefinjeno predgradje Atine, letovalište sa predivnom plažom Astir uz koju su mnogobrojne taverne sa specijalitetima grčke kuhinje, kafići… Odlazak do novog olimpijskog kompleksa – panoramsko razgledanje i slobodno vreme za šoping u novom šoping-molu „The mall Athens“ (www.themallathens.gr) koji je u sastavu kompleksa.  Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vreme u centru grada za individualne šetnje, posete velikom broju muzeja, šoping i uživanje.  U kasnim večernjim satima polazak za Srbiju.

  6. dan |ponedeljak| – Očekivan dolazak u Srbiju na mesto polaska u prepodnevnim  časovima (u zavisnosti od uslova na putu). (Kraj usluga)

 • Termin putovanja
  Cena za uplatu u
  celosti do …
  Cena po osobi iz
  Beograda
  04.10.-09.10.2017.
  01.09.2017.
  129 €
  polaska ili na odloženo
  149 €

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
  – vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
  – smeštaj u hotelu sa 3* u Atini nabazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),
   razgledanja po programu putovanja,  usluge turističkog vodiča – pratioca,
  – troškove organizacije i vođenja aranžmana.
  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  – troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja 
  – ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) i
  – putnikove individualne troškove.
 • – Gotovinski 100 % prilikom rezervacije po specijalnim cenama
  – 70 € prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do polaska
  – 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana najkasnije 10 dana pre početka putovanja za redovne uplate do polaska
  – 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do polaska ili u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana: zaključno sa 15.01.2018. po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja) uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga
  Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati!
  DOPLATA ZA 1/1 SOBU 60% OD CENE ARANŽMANA.
  DOPLATA ZA DODATNO SEDIŠTE U AUTOBUSU IZNOSI 50 €.
  NEMA umanjenja za SOPSTVENI PREVOZ.

  ODRASLA OSOBA na POMOĆNOM KREVETU plaća punu cenu aranžmana.
  POPUSTI ZA DECU: – dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu).*Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.

 • LOKACIJA I OPIS HOTELA: Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom iste kategorije van centra Atine: Htl APOLLO 3*www.apolonhotel-athens.comHtl ARISTOTELES 3* www.aristoteleshotel.grHtl BALASCA 3* www.hotelbalasca.grHtl XENOPHON 3* www.xenophon-hotel.comHoteli raspolažu restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su opremljene TWC-om, TV-om, telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto. Tačna lokacija i ime hotela će biti saopštena najkasnije u roku od 3 dana od termina polaska.

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

  –  Manastiri Meteora sa ulaznicom za jedan manastir – 20 €,
  –  Grčko veče u taverni na Plaki – 30 €,
  –  Poseta Akropolju sa ulaznicom – 30 €,
  –  Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu – 50 €,    

  –  Izlet : Pirej – Vouliagmeni – Glifada – The mall Athens – 20 €.

  Organizator putovanja: Turistička agencija “MILLENIUM” iz Trstenika, OTP 76/2010
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.