USKRS NA KRFU

[gdl_gallery title=”uskrs na krfu” width=”280″ height=”200″ galid=”1″ ]

Program putovanja:

1. dan – Sreda – 12.04.2017
Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu preko puta „Buvljaka“ ( Novi Beograd). Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan – Veliki četvrtak – 13.04.2017
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u Hotel. / Večera / Noćenje.

3. dan – Veliki petak – 14.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe  u ranim jutarnjim časovima i  polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i  poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u hotel, obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje. Noćenje.

4. dan – Velika subota – 15.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati  svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na  jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – VASKRS – nedelja – 16.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u Hotel.U večernjim časovima fakultativna organizacija  grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u Hotel. Noćenje.

6. dan – Ponedeljak – 17.04.2017
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. Posle pauze za obrok nastavljamo put dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke. Nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

7. dan – Utorak – 18.04.2017
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

CENA PAKET ARANŽMANA:  215

 

Cena aranžmana OBUHVATA:
Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD);
–  Smeštaj  u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4  noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama;
–  Svi obilasci po ostrvu;
Trajekt i vožnja  brodićem do ostrva Vido;
 Ulaznice za posetu manastira na Meteorima; Obilazak Soluna prema programu;
Panoramsko razgledanje prema programu;
Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
Troškovi organizacije  putovanja; 

Cena aranžmana NE OBUHVATA:
Grčko veče  28 eur;
Ahileon palata 12 eur;
Zdravstveno osiguranje
 Ručak u restoranu u blizini Kalambake 10 eur;
Lični troškovi putnika;

 

POPUSTI I DOPLATE:
Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 eur za sedište u autobusu);
Dete od 2-12 godina ima popust 20 eur od cene aranžmana; Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu.
Doplata za 1/1 sobu – 40 eur;

Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 100 eur (ako je u pitanju samo prevoz).
Povratna autobuska karta za  dete do 2 god. iznosi 70 eur .
Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 eur, a sve stranke dobijaju vaucer sa kojim ostvaruju 50% popusta na trajekt;

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate;
 – 40 % prilikom rezervacije, ostatak od 60 % najkasnije 15 dana pre putovanja;
 – 40 % prilikom rezervacije,ostatak čekovima građana na 6 rata.

 

Organizator putovanja ima licencu OTP 1/2011 izdatu 19. januara 2011. godine od strane Ministarstva turizma Republike Srbije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.