Abu Dhabi

Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Najveći je grad u UAE i jedan od najmodernijih gradova na svetu. Abu Dhabi ima nešto više od 1,5 miliona stanovnika, i kao takav je glavno sedište brojnih naftnih kompanija i ambasada. Grad ima dosta vrtova, parkova, zelenih bulevara duž ulica i puteva, ali i sofisticirane visoke zgrade, luksuzne međunarodne lance hotela i raskošne tržne centre. Jezgro Abu Dhabija leži na ostrvu klinastog oblika i povezano je sa kopnom mostovima Maqta i Musaffah. Široki kraj ostrva formira gradski centar zajedno sa Corniche-m duž obale. Abu Dhabi nudi turistima kulturne i istorijske znamenitosti, među kojima su najpoznatije džamija Sheikh Zayed, Corniche, najviša zastava na svetu, Khalifa park (koji ima sopstveni akvarijum, muzej, voz, igralište i vrtove). Abu Dhabi ima pustinjsku, suvu klimu. Od juna do septembra je najtopliji period godine, sa prosečnom temperaturom oko 35 stepeni, dok je od novembra do marta znatno prijatnija klima, uz povremenu pojavu magle. Sunce tokom cele godine, netaknute plaže, spektakularne peščane dine i kosmopolitski način života očekuju svakoga ko poseti Abu Dhabi. Sve navedeno u kombinaciji sa karakterističnim arapskim gostoprimstvom, čini Abu Dhabi očaravajućom destinacijom za turiste.  

[gdl_gallery title=”abudabi” width=”280″ height=”200″ galid=”1″ ]

PROGRAM PUTOVANJA AIR SERBIA

7dana/5noći, 8dana/6noći, 9dana/7noći, 11dana/9noći,12dana/10noći

1. dan Beograd –Abu Dhabi.
Poletanje aviona za Abu Dhabi u 23.55 sati (JU800). Obroci u avionu.

2. dan Abu Dhabi.
Sletanje u Abu Dhabi u 06:55 sati. Transfer do odabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

3.-6./7./9./10./11.12 dan Abu Dhabi.
Boravak u izabranom hotelu na bazi navedene usluge, vreme predvidje-no za odmor, fakultativne izlete i druge aktivnosti.

7./8./10./11./12. dan Abu Dhabi – Beograd.
Rani jutarnji transfer do aerodroma u Abu Dhabiju za poletanje aviona za Beograd u 08.35 sati (JU801). Obroci u avionu. Sletanje u Beograd u 12.05

Molimo vas da proverite tačno vreme leta dva dana pre polaska na putovanje.

Važna napomena: za polaske sa Air serbia, ulazak u hotel je narednog dana u odnosu na datum polaska

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.