Provansa

OVO PUTOVANJE NIJE AKTIVNO
Đenova – Eks an Provans – Marsej – Avinjon – Nim – San Remi – Le Bo – Arl –  Akvi Terme – Aleksandrija

Provansa je most koji povezuje prošlost i sadašnjost – pejzaži su išarani grčkim arheološkim nalazištima, rimskim amfiteatrima, akvaduktima, termama i trujumfalnim kapijama; Srednji vek je tu ostavio veličanstvena romanska utvrđenja, zamkove i gotske katedrale, gradiće sa uskim ulicama i skrivenim trgovima, a savremeno doba blistave i bogate gradove na obali. Priroda i čovek su skladno oblikovali prirodne lepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvek predstavljala raj za umetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umetnička dela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..

Provansa se nalazi u jugoistočnom delu Francuske, graniči se sa rekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku.

Uživajte u Provansi, u lepoti njenih pejzaža i mirisnih polja lavande. Ona je simbol opuštenog, jednostavnog života, pojam za mirise mediteranskih polja, za lepe gradiće, odličnu gastronomiju i vrhunska vina.

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis

Termin putovanja

Ukupna cena po osobi

Proleće

16.05. – 23.05.2015. 289 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD
Polazak oko 19:00 časova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi .

2. dan ĐENOVA
Podnevni dolazak u Đenovu, šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Nakon dolaska, obilazak Đenove: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba…Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan ĐENOVA – EKS AN PROVANS  MARSEJ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Eks an Provans, poznati univerzitetski grad koji je vekovima prestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan, čiji je omiljeni motiv bio Mon Sen Viktoar, brdašce na istoku Eksa. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Eks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, gradska kuća sa trgom Place Hotel De Ville…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj i najveća i najvažnija luka u zemlji. Marsej ima sve odlike velegrada, mediteranska atmosfera je sveprisutna,a istorijski centar grada obiluje zgradama impresivne arhitekture. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan MARSEJ – AVINJON – NIM – MARSEJ
Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere…Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svetu, most Sv.Benezea…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, kada se zvao Nemesus sto znači „od izvora”. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

5.dan MARSEJ – SAN REMI – LE BO  ARL  MARSEJ
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio neverovatne 143 slike uključujući „Zvezdano nebo” i „Maslinjak”. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smešten na steni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smešten veliki broj prelepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Arl – grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života. Grad su osnovali stari Grci u 6. veku p.n.e., a najveći prosperitet doživeo je u Cezarovo doba kada je bio značajnija luka od Marseja. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trifuna, Trg Republike sa gradskom kućom antički teatar, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gog. Povratak u Marsej.Noćenje.

6. dan MARSEJ – AKVI TERME

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Akvi Terme, grad koji se nalazi u regiji Pijemont, provinciji Alesandrija, poznatoj po proizvodnji prvoklasnih vina. Najpoznatije vino koje potiče iz ove regije je: Brachetto d’Acqui. Po dolasku obilazak grada: Gradska katedrala, crkva Sv.Petra….Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. dan AKVI TERME – ALESANDRIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u gradu Akvi Terme ili mogućnost fakultativnog odlaska do Alesandrije, glavnog grada istoimene provincije, koji je poznat po jednom od najpoznatijih džez festivala (Fraskettando SkaBluesJazz Festival), kao i po uvaženom međunarodnom takmičenju klasične gitare (Premio Città di Alessandria). Po dolasku obilzak grada: Gradska katedrala, crkva Sv.Marije di Kastelo…Povratak u grad Akvi Terme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

8. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

[column col=”1/2″]

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Đenovi (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smeštaj u Marseju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smeštaj u gradu Akvi Terme (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Đenova, Eks an Provans, Marsej, Akvi Terme)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

 

[/column]

[column col=”1/2″]

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €)
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Akvi Terme i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 1.5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 2 € po noćenju / po osobi
 • ulaznice i fakultativne izlete

[/column]

 

 

[gdl_gallery title=”provansa” width=”280″ height=”200″ galid=”1″ ]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.