Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Krakov je drugi najveći grad u Poljskoj i jedan od najstarijih gradova u ovoj zemlji. Stari krakovski grad je centralni deo grada i zajedno sa zamkom poljskih kraljeva na brdu Vavel se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Upravo ovaj deo grada je turistički najatraktivniji i najlepši, a njime svakako dominira stari Rynek Glowny (glavni gradski trg) koji je jedan od najvećih u čitavoj Evropi. 

Stara poljska prestonica se prostire sa obe strane reke Visle, a njenu izuzetnu panoramu krasi nekoliko velikih crkava i katedrala, od kojih je svakako najizuzetnija crkva Svete Marije, koja zajedno sa građevinom Sukiennice oduzima dah svima koji kroče na stari srednjevekovni Rynek.

Brdo Vavel osim što je mesto na kojem se nalazi zamak iz kojeg su nekada kraljevi vladali Poljskom, koji je sam po sebi veličanstven, čuveno je po brojnim legendama o kraljevima i famoznom krakovskom zmaju.

 

PROGRAM PUTOVANJA
25-27. 9. 2015.
3 dana – autobusom
1. dan 25.09.2015. BEOGRAD – NOVI SAD – KRAKOV
Polazak iz Beograda u 06:00 časova sa parkinga u bloku 42 kog buvlje pijace, iz Novog Sada u 07:30 časova sa stare lokomotive kod ž. stanice. Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim pauzama. Uveče dolazak u Krakov, noćenje.
2. dan 26.09.2015. KRAKOV
Doručak. Panoramsko i pešačko razgledanje Krakova, kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Kazimierc (kvart Krakova koji potiče iz 14. veka), Jevrejska četvrt… Poseta izložbi „OTTOMANIA“. Noćenje.
3. dan 27.09.2015. KRAKOV – BANSKA BISTRICA – NOVI SAD – BEOGRAD
Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Bansku Bistricu. Po dolasku razgledanje grada: Glavni Trg, gradski zamak, Kula sa satom… Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak na odredišna mesta u kasnim večernjim satima u zavisnosti od uslova na granicama.
MINIMUM: 40 putnika
ROK ZA PRIJAVU: 10.09.2015.
CENA ARANŽMANA IZRAŽENA JE DEVIZNO I PO UČESNIKU IZNOSI: 119 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 30 Eur
U CENU ARANŽMANA UKLJUČENO JE:
Prevoz turističkim visokopodnim autobusom (klima, audio, video) na navedenoj relaciji,
smeštaj u hotelu 3* u Krakovu u dvokrevetnoj sobi sa uslugama 2 noćenja sa bife doručkom,
obilazak Krakova,
obilazak Banske Bistrice,
usluge turističkog vodiča agencije – organizatora putovanja
i organizacija aranžmana.
U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Lični troškovi, fakultativni izleti i ulaznica za izložbu (11 PLN = cca 3 Eur),
zdravstveno osiguranje  (može se platiti u agenciji)
i sve ostale nepomenute usluge.

 

Informacije o izložbi možete naći na: http://mnk.pl

NAPOMENA: Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cene u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od planiranog ili promene kalkulativnih elemenata.
PLAĆANJE: Prilikom rezervacije se plaća akontacija od 50 eur. Ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate.

Uz ovaj program Važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, licenca OTP 207/2010.