Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: 29 Dec 2018 - 03 Jan 2019
Lokacija: Toskana
Cena: 129€
Rezerviši!

 

 

firnca duomo ng

 • 1.dan – 29.12.2018. BEOGRAD
  Polazak oko 18 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
  2.dan – 30.12.2018. BOLONJA – MONTEKATINI
  Dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  3.dan – 31.12.2018. MONTEKATINI – PIZA – LUKA – FIRENCA – MONTEKATINI
  Doručak.. Slobodno vreme u Montekatiniju ili fakultativni izlet do Pize i Luke. Po dolasku u Pizu obilazak grada: Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u Luku, jednog od najlepših gradova Toskane. Obilazak istorijskog centra grada : Duždeva palata, katedrala Sv.Martina, trg Amfiteatro, Pučinijeva kuća… Nakon obilaska slobodno vreme do povratka za Montekatini. U večernjim časovima polazak iz Montekatinija u Firencu na doček nove 2019. godine. U dogovoreno vreme povratak za Montekatini. Noćenje.
  4.dan –01.01.2019. MONTEKATINI – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – MONTEKATINI
  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnih izleta do San Điminjana i Sijene. Putovanje do San Điminjana (“Grad tornjeva“), utvrđen srednjovekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg – Duomo, crkva Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjevi… Nastavak putovanja za Sijenu, prelepog grada koji je smešten u tipično toskanskom predelu. Sijena, idealna za ljubitelje vina i prirode, je grad sa očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom, sa ogromnim kulturnim nasleđem, dok sam grad okružuju brojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: Gradska kuća, Katedrala u Sijeni, centralni trg (Piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria dela Scala, prva bolnica u Evropi, Crkva Sv.Domenika, u kojoj se nalaze glava i palac Sv.Katarine, zaštitnice Italije. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.
  5.dan – 02.01.2019. MONTEKATINI – FIRENCA
  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu, grad u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
  6. dan – 03.01.2019. BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga )
 • CENA ARANŽMANA: 129€

  CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:
  – prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  – smeštaj u Montekatiniju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2 +1 sobama
  – obilaske prema programu (Bolonja, Firenca)
  – troškove organizacije i vođenja aranžmana
  – usluge licenciranog pratioca grupe
  – usluge lokalnog vodiča u Firenci
  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka 
  Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
  Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju: za hotele sa 3* – 1 euro dnevno, a za hotele sa 4* – 1,40 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela;
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
  – Sijena i San Điminjano – 30 € odrasli / 20 € deca
  – Piza i Luka – 20 € odrasli / 10 € deca

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

  DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

  POPUSTI:
  deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
  treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
  – 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  – 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije. (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do 15.04.2019

  Opis smeštaja:

  Smeštaj je u Montekatiniju u hotelu u rangu 3*. Hoteli iz ove ponude imaju  restoran, a svaka soba ima tuš/WC i nalaze se blizu centra banje Montekatini.  Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom do popune mesta :

  Hotel Crystal Palace 3* www.hotelcristalpalacemontecatini.it HOTEL I ZA DOČEK 2019.
  Hotel je udaljen oko dva minuta od centra Montekatinija i blizu je SPA centra banje. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.

  Hotel Terme Prestige 3* www.hoteltermeprestige.com
  Hotel je u neposrednoj blizini centra Montekatinija i blizu je SPA centra banje. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.

  Hotel La Pia 3* www.lapiahotel.it HOTEL ZA DOČEK 2019.
  Hotel je udaljen nekoliko minuta od centra Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.

  Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010.
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.