Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: 29 Dec 2018 - 03 Jan 2019
Lokacija: Krakov
Cena: 115€
Rezerviši!

TERMIN PUTOVANJA: 29.12.2018. – 03.01.2019.

PROGRAM PUTOVANJA – NOVA GODINA:

1. Dan 29.12.2018. NIŠ / BEOGRAD / NOVI SAD
Polazak autobusa iz Niša – parking kod Tempa u 13:00h, vožnja do Beograda i polazak na Turističkom terminalu SP Lasta AD (autoput Beograd-Niš broj 4) u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 18:00h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.
2. dan 30.12.2018. KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.
3. dan 31.12.2018. KRAKOV – VELIČKA
Doručak. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Dali ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnogo čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 m a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata, i drugih iznenadjenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od Krakovskih klubova. SREĆNA NOVA GODINA ! Noćenje.
4. dan 01.01.2019. KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme za odmor od lude novogodišnje noći, istraživanje Krakova u sopstvenoj režiji. Predlažemo obilazak Kažimierža – istorijske jevrejske četvrti koju karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, jevrejska arhitektura, sinagoge, galerije, jevrejski restorani, lokalne pivnice i predstavlja mešavinu istorijskog i savremenog, četvrti u kojoj mpžete istovremeno osetiti autentični duh jednog naroda i vremena i pravi boemski duh Krakova. Noćenje.
5. dan 02.01.2019. KRAKOV-AUŠVIC BIRKENAU
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomenmuzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinstveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti iznenadjeni i produhovljeni i zbog čega čete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće preprilati, podjite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu, Beogradu, Nišu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
6. dan 03.01.2019. NOVI SAD / BEOGRAD / NIŠ
Dolazak u Novi Sad / Beograd / Niš u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

Cena aranžmana: cena115€
Cene su izražene u eurima po osobi.
Aranžman se plaća dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 3 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu*/hostelu* u 1/2 i 1/2+1 u sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu ( Krakov )
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– individualne troškove
– medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
– ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Aušvic i Birkenau – 25 €
– Rudnik soli Velička – 30 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

POPUSTI I DOPLATE: 

– doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

OPIS I LOKACIJA HOTELA:  Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL IBIS BUDGET KRAKOW BRONOWICE www.ibisbudget.com

HOSTEL KRAKOWIAK http://ach.krakow.pč/krakowia.eng

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju, parking, wifi internet, asvaka soba ima tuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.

NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mesečne rate čekovima gradjana uz uvećanje od 3%

NAPOMENA:
• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviñenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviñenog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na webstranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je radjen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predvidjenim slučajevima.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja AQUA TRAVEL licenca br. 93/2013.
Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.