Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: 28 Oct 2014 - 02 Nov 2014
Lokacija: Toskana
Cena: 149€
Rezerviši!

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkavama i trgovima… nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia… svi ovi faktori su doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu…

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan: BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda u 18h sa parkinga Sava Centra. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

2. Dan: PIZA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima… po dolasku obilazak Pjace de Mirakoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale… slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekantiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3. Dan: MONTEKATINI – FIRENCA (Fakultativno) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka polazak u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse u njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15 i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo… Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Pjaca Santa Maria Novela, Crkva San Lorenco, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Pjaca Sinjoria, Galerija Ufići, Ponte Većio… Nakon obilaska slobodno vreme do povratka za Montekatini. Noćenje.

4. Dan: MONTEKATINI – SIJENA (Fakultativno) – SAN ĐIMINJANO (Fakultativno) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka polazak za Sijenu…po dolasku razgledanje grada: Crkva San Domeniko, Pjaca Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sienske kontrade… U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za San Điminjano – mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Neposredno pre dolaska u San Điminjano poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija uz mogućnost degustacije toskanskih vina. Po dolasku u San Điminjano razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.

5. Dan: MONTEKATINI – TRŽNI CENTAR – BOLONJA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak u Tržni centar. Slobodno vreme za shoping i nakon toga polazak ka regiji Emilija Romanja. Obilazak Bolonje…crkva San Frančesko, Neptunova fontana, Pjaca Mađiore, Bazilika Sv Petronija, Palaco Komunale, Palaco di Arčiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Pjaca Sv Stefana… slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. Dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima… Kraj putovanja

PROGRAM
PUTOVANJA

TERMIN
PUTOVANJA

CENA
ARANŽMANA

FIRST
MINUTE*

JESEN

23.09.-28.09.2014.

149€

139€

JESEN

28.10.-02.11.2014.

149€

139€

*FIRST MINUTE – BROJ MESTA OGRANIČEN
ZA PRIJAVU I UPLATU FAKULTATIVNIH IZLETA U AGENCIJI OSTVARUJETE POPUST OD 10€ – FIRENCA + SAN GIMIGNANO I SIENA = 40€

 

 • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
  • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
  • Obilazak gradova prema programu putovanja,
  • Posetu Trznom centru
  • Usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
  • Troškove organizacije putovanja

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
  • Obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju – plaća se na recepciji hotela – 1€ po osobi po danu za hotel 3*
  • Fakultativne izlete
  • Individualne troškove putnika

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

  • Firenca – 25€
  • San Gimignano i Siena – 25€
 • NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

  Cena aranžmana je izražena u EUR. Plaćanje dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 10 dana pre polaska na putovanje.

  Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

  POPUSTI I DOPLATE

  • doplata za jednokrevetnu sobu – 30€
  • jedno dete od 2 do 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 30% od cene aranžmana ima sedište u autobusu i krevet u hotelu u 1/2+1 sobi
 • OPIS HOTELA: 

  Hotel Vila Rita 3* – www.hotelvillarita.com; Hotel Villa Rita ima 4 smeštajne jedinice, jedna pokraj druge. Par minuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon, mini-bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

  Hotel Vila Maria 3* – www.villamariaonline.it; Hotel Villa Maria smešten je u oblasti Montekatini Alto, od Banjskog parka udaljen je 10-tak min lagane šetnje. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

  Hotel Buenos Aires 3* – www.albergobuenosaires.it; Hotel Buenos Aires nalazi se u banjskom centru Montekatinija. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

  Hotel Zenith 3* – www.zenithhotel.it; Hotel Zenith nalazi se u banjskom centru Montekatinija. Broj smeštajnih jedinica je 32. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora putovanja.
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  • Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.