Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
OVO PUTOVANJE NIJE AKTIVNO
Za Milano se kaže da je Italija u malom. Najveći je grad severa, centar regije Lombardija. Grad istorije s bogatim arhitektonskim nasleđem. Neverovatan zamak Sforcesko u čijem je okruženju 3500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala u kojoj dela Mocarta ili Rosinija sasvim drugačije zvuče nego na nekim drugim mestima…Ali i još mnogo starih građevina koje čine dušu ovog grada. Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mesto gde se rađaju modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, pravi doživljaj.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan (24.septembar) BEOGRAD – MILANO
Sastanak putnika na parking kod Centra Sava (savska strana) u 17:00 sati. Polazak autobusa u 17:30 sati. Noćna vožnja teritorijom Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. dan (25.septembar) MILANO
Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (26.septembar) MILANO – JEZERO MAĐORE – STRESA (BOROMEJSKA OSTRVA) – JEZERO KOMO – MILANO
Doručak. Polazak prema jezeru Mađore. Dolazak u gradić Stresa, poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Obilazak istorijskog jezgra. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu jednom od poznatih Boromejskih ostrva Isoli Beli, gde se nalazi palata iz XVII veka sa baštama koje se spuštaju 37 metara preko 10 terasa. Sledi obilazak ostrva Isola Pescatori, koje je naseljeno tokom cele godine sa mnogobrojnim restoranima. Slobodno vreme. Povratak u gradić Stresa. Nastavak putovanja do jezera Komo, najdubljem u Evropi, oaze mira i tišine koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak slikovitog grada Komo, poznatog po šetalištu, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovekovnoj četvrti, oko trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera iz XIV veka. Poseta mestu Belađo, koji nosi naziv i italijanski Beverli Hils a nalazi se na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
4. dan (27.septembar) MILANO – BERGAMO – JEZERO GARDA / SIRMIONE – BLED
Doručak. Polazak prema Bergamu, autečnom biseru među lombardijskim gradovima. Šetnja gradom: glavna ulica, katedrala, Trg Duomo, Trg Vekia… Polazak prema jezeru Garda, najpoznatijeg italijanskog jezera i poseta malom mondenskom gradiću Sirmione: Scaliger tvrđava, Crkva Santa Maria Mađiore, vila Kalutusovih… Slobodno vreme za šetnju i uživanje. Polazak za Bled. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju. Noćenje.
5. dan (28.septembar) BLED – BEOGRAD
Doručak. Šetnja Bledom, poznatim kao posebno privlačan gradić na bajkovitoj lokaciji, u Sloveniji poznat kao “alpski dragulj”. Ugnježden između šumovitih padina Julijskih Alpa na severozapadu Slovenije i vrhova Karavanskih planina, nalazi se pored smaragdnozelenog jezera u čijem se središtu nalazi jedno ostrvo, a visoko gore na stenovitim liticama u severnom delu grada uzdiže se, izazivajući strahopoštovanje, crveno-beli zamak Bled iz jedanaestog veka. Na ostrvu u Bledskom jezeru nalazi se slikovita crkva iz sedamnaestog veka sa zvonom želja. Prema legendi, muž koji svoju novu suprugu ponese uz svih 99 stepenika od pristaništa do crkve imaće srećan brak, a zvonjavom zvona će se ostvariti želje bračnog para. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u 14:00 sati. Vožnja teritorijom Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Termin: 24.09.2014.

CENA PUTOVANJA PO
OSOBI U EUR

Hoteli

Usluga

Cena aranžmana

Doplata za
jednokrevetnu sobu

Hoteli 3* i 4*

4 dana / 3
noćenja sa doručkom

245€

100€

 

 • U cenu putovanja je uračunato:

  • prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,
  • smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni,buffet),
  • razgledanje gradova prema programu,
  • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

  U cenu putovanja nije uračunato:

  • izlet brodom na Boromejska ostrva 15€,
  • turistička taksa Milano 4€ po osobi po noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi,
  • međunarodno putno osiguranje ( obezbedjuje su agenciji )

  Smeštaj

  Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim:

  – Milano – NH Machiaveli 4* www.nh-hotels.it
  – Bled – Hotel Savica 3* ili sličan

  Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.

 • Način i uslovi plaćanja:

  Cene smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.
  Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 10 dana pre polaska na putovanje: gotovinski, čekovima građana na šest mesečnih rata.

 • VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

  • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
  • Doručak u hotelima u Italiji je kontinentalni – samoposluživanje, nije obiman i uglavnom se sastoji od hleba, kroasana, džema, putera, sira, šunke, jaja, čaja.
  • Agencija zadržava pravo da usled nepredviđenih okolnosti promeni pojedine sadržaje u programu
  • Svi putnici su obavezni da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavalju zakonskih i carinskih propisa.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40), najkasnije 5 dana pre polaska.
  • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije organizatora.