Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

OVO PUTOVANJE NIJE AKTIVNO

Lisabon je glavni i ujedno najveći portugalski grad. Smešten je na zapadu Iberijskog poluostrva i korene vuče još iz feničanskog perioda. Više od 800 godina burne istorije daje mu poseban karakter i šarm. Naglo se razvijao od XV veka, perioda velikih otkrića, doživeo razarajući zemljotres u XVIII veku i nanovo iznikao iz pepela starog razrušenog grada. Danas je mešavina duge istorije i modernih trendova. Šetnja njegovim strmim ulicama, vožnja čuvenim žutim tramvajem i uživanje u fado muzici ostaviće vas bez daha

 lisabon 2

<

p class=”MsoNormal” align=”left”>

 

Program putovanja
1. dan (09. April 2015.)  BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.30 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.25 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.20 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.50 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (10. April 2015.)  LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa…Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (11. April 2015.)          LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan (12. April 2015.)    LISABON  – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

5. dan (13. April  2015.)      LISABON – MAFRA – ERISERA – LISABON

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Mafra i Erisera”. Mafra je udaljena od Lisabona oko 40 kilometara. Poznata je po velelepnoj kraljevskoj palati iz prve polovine 18. veka, sagrađenoj po nalogu kralja Žoaoa V a povodom rođenja dugo iščekivanog naslednika. U okviru monumentalnog kompleksa izgrađenog u baroknom i neoklasicističkom stilu nalaze se bazilika, manastir i palata, a površina kompleksa je toliko velika da zauzima veći deo gradske površine i predstavlja jednu od najvećih građevina u Evropi nastaloj u 18. veku. Erisera je šarman-tno ribarsko selo sa belim kućama oivičenim plavim na litici iznad Atlantika u čijem se podnožju nalaze neke od najlepših portugalskih plaža. Slobodno poslepodne, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Noćenje.

6. dan   (14. April  2015.)      LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 15.50 (let LH 1169). Dolazak u Frankfurt u 19.50 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 21.55 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.45 sati.

CENA ARANŽMANA:  € 399
Doplata za jednokrevetnu sobu:  € 140   (isključivo na upit)
 

SMEŠTAJ U LISABONU:  VIP SUITES DO MARQUES 3+*

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Suites-Marques/About-Aparthotel.aspx

Ovaj elegantan aparthotel, na samo pet minuta od trga Pombal, nudi gostima udoban smeštaj u centru grada. Od ostalih glavnih trgova je je udaljen oko 20 minuta hoda pešice ili svega 2 stanice metroom. Sa velike krovne terase otkriva se prelep pogled na gotovo ceo grad.U sklopu hotela su: restoran, bar, solarijum, sauna i salon lepote. Sve smeštajne jedinice poseduju: čajnu kuhinju, klima uredjaj, fen, mini bar, sef, peglu, tv i sofu.

 

 

U cenu putovanja je uračunato:

U cenu putovanja nije uračunato:

prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt  –  Lisabon – Frankfurt – Beograd

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 171 eur u trenutku
objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u
dinarima u agenciji

Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu

fakultativni izleti (minimum za realizaciju 15 putnika)

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3+*

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

panoramsko razgledanje Lisabona

individualni troškovi

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

troškovi organizacije i realizacije putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu  ( na upit)

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke
Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. 

GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

<

p class=”MsoNormal” align=”left”> 

FAKULTATIVNI IZLETI

● Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 55 evra. U cenu je uključena ulaznica za Nacionalnu palatu u Sintri i usluge vodiča.
● Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Mafra i Erisera”. Cena: 52 evra.
● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.