Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

DOLOMITI I VENECIJA

TREVISO – LEVICO TERME – KORTINA d’ AMPECO – BELUNO– SIRMIONE – VERONA – VENECIJA
6 dana (3 noćenja u hotelu kategorije 3* Levico Termama) – autobusom

 POLAZAK: 15.10.          POVRATAK: 20.10.

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 118 malih ostrva koje razdvaja oko 170 kanala i spaja veliki broj mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti i zbog toga je prozvana “Serenissima – Presvetla”. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek – dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava proglašeno je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO – a. Najpoznatije građevine su crkva sv. Marka i Duždeva palata, crkva Santa Marija dela Salute na ostrvu sv. Đorđa iz 17. veka i najviša građevina Kampanile.

dolomiti

Program putovanja

1. dan BEOGRAD – BREGANA 420 km

Sastanak putnika na parkingu ispred Sava centra (savska strana) u 19.30 sati. Polazak autobusa u 20.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Noćna vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.

2. dan BREGANA – TRST – TREVISO – LEVICO TERME oko 480 km

Dolazak u Trst u jutarnjim satima. Obilazak grada pešice sa vodičem: Veliki kanal, poseta crkvi sv. Spiridona, gradska luka, Trg ujedinjenja, palata guvernera, pozorište Verdi, gradska berza. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Treviso (oko 150 km) koji se nalazi na ušću alpskih rijeka Bottenige i Sile, 30 kilometara severno od Venecije, a 50 km istočno od Vićence, u oblasti Veneto, na severnom delu Italije. Ponovo izgrađen posle Drugog svetskog rata, kad je bio uništen od bombardovanja, gradić je kao lavirint od malih i tesnih ulica iznad kojih vise arkade fasada lokalnih kuća pa tako kažu da ovde možete slobodno šetati i po kiši jer je svaki trotoar zaštićen tim lukovima. Panoramsko razgledanje grada: Trg gospode sa zgradom Podesta, Trg Rinaldi, Katedrala sv.Petra, Crkva sv.Frančeska, Kameni most, Gradska kuća, ulica Camaggiore. Slobodno vreme. Nastavak putovanja i dolazak u Levico Terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan LEVICO TERME – DOLOMITI – LEVICO TERME oko 300 km

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet – Dolomiti (Levico Terme – Ciré di Pergine – Lases – Segonzano – Cavalese – Canazei – Pordoi – Falzarego & Cortina d’Ampezzo – Belluno – Levico Terme). Dolomiti je planinski masiv u Istočnim Alpima na istoku Severne Italije koji se prostiru od reka Adiđe na zapadu do reke Piave na istoku, kroz italijanske provincije Beluno (regija Veneto), Bolcano i Trento (regija Trentino – Južni Tirol) sa 18 vrhova sa visinom od preko 3000 metara nadmorske visine. Poznati su po brojnim skijaškim centrima kao Cortina d’Ampezzo, Madonna di Campiglio a svoj specifičan oblik i neverovatnu boju, koja se menja i više puta u toku dana, duguju svojoj strukturi i sastavu – karbonatnim stenama. Na ovom mestu je priroda u punom sjaju pokazala svu kreativnost i jedinstvenom arhitekturom učinila da mnogi upravo Dolomite smatraju najlepšim planinama na svetu. Kao jedinstveni prirodni park lepote, ova regija je od 2009. godine pod posebnom zaštitom UNESCO–a. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan dan LEVICO TERME – SIRMIONE – VERONA – LEVICO TERME oko 290 km

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet sa vodičem u Sirmione i Veronu. Dolazak u mali mondenski gradić Sirmione (oko 126 km) Šetnja istorijskim centrom grada: Scaliger tvrđava, crkva Santa Maria Mađiore, Vila Kalutusovih. Slobodno vreme. Nastavak putovanja u Veronu (oko 40 km) obilazak Verone, grada: Romea i Julije, umetnosti, opera i sajmova, koji je bio jedan od najmoćnijih gradova tokom romanske vladavine. Obilazak istorijskog jezgra pešice sa vodičem: Trga Bra, Julijine kuće, Trga Erbe i Sinjori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Rimske Arene iz 1. veka koja je primala 22000 ljudi, crkve sv. Marije, sv. Anastazije, crkve San Zeno iz 5. veka, stuba srama, zidina iz 3. veka sa kapijom Borsari, Lavlja kapija, kameni most, gradska većnica, palata Mazanti, Kapetanova palata. Istorijski centar je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO – a. Slobodno vreme. Odlazak u regiju Valpolicela koja se nalazi u provinciji Verona istočno od jezera Garda, na degustaciju vina. Povratak u hotel. Noćenje.

cose-da-fare-a-Venezia

5. dan dan LEVICO TERME – VENECIJA – BREGANA oko 520 km

Doručak. Odlazak do pristaništa Punta Sabioni (oko 170 km) i vožnja brodom do Trga sv. Marka, glavnog trga u Veneciji. Obilazak pešice najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike od 9 – 18. veka sa lokalnim vodičem na našem jeziku: kanal Grand koji grad deli na dva dela, tri zone sa jedne, i tri sa druge strane kanala Grand je uspeo da sačuva numeraciju ulica (koje se u Veneciji zovu kale, poprečne su ramo) koja datira iz 1171. godine, crkva Santa Marija Gloriosa dei Frari koja je jedno od najlepših svedočanstava gotičke epohe u Veneciji, crkva sv. Đovanija i sv. Paola koja se naziva i venecijanski Panteon, trg sv. Marka, granitni stubovi iz 12. veka sa krilatim lavom, Bazilika sv. Marka iz 9. veka, zvonik Kampanile visine 98 m sa koga se vidi cela Venecija, Duždeva palata koja je bila središte venecijanskih poglavara vekovima, prava slika moći i bogatstva, u čijoj su arhitekturi pomešani orijentalni, gotički i renesansni detalji, Most uzdaha sagrađen u 17. veku da bi spojio Duždevu palatu sa novom zatvorskom zgradom, Most Rialto iz 12. veka, škola San Roko, crkva Santa Maria della Salute iz 17. veka. Slobodno vreme. Povratak brodom do Tronketa u poslepodnevnim satima. Nastavak putovanja za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa kraćim odmorima. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku.

6. dan BREGANA – BEOGRAD oko 420 km
Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutranjim satima na mesto polaska.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI


POLASCI


HOTEL


CENA PO OSOBI

DOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU

17.09.-22.09.2014.

Hotel PRIMAVERA***

€ 145

€ 50

15.10.-20.10.2014.

Hotel CONCORDIA***

€ 145

€ 50

 


Hotel PRIMAVERA ***
Levico Terme, Via Claudia Augusta 3, Telefon: + 390461706193,www.familyhotelprimavera.it

Hotel nalazi se 5 minuta od centra grada I 10 minuta od jezera Levico. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, besplatan internet u javnim prostorima. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom I fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom, sefom. Doručak – kontinentalni. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter,džem ili med, mleko, kafa ili čaj, voće. Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Hotel CONCORDIA***
Levico Terme, Via Vittorio Emanuele, 1 , Telefon: + 390461706230, www.hotelconcordialevico.it

Hotel nalazi se u centra grada 1 km daleko od jezera Levico. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran ,wi fi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom I fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom. Doručak – kontinentalni. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter,džem ili med, mleko, kafa ili čaj. Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.


  • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldekera audio i video opremom)
  • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice
  • Razgledanja prema programu
  • Troškove organizacije putovanja
  • Uusluge vodiča za sve vreme putovanja

  Cene putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.
  Odloženo plaćanje čekovima građana, na tri rate, bez kamate.

  • Fakultativni izleti
  • Vožnja brodom Punta Sabioni – San Marco (Venecija) – Punta Sabioni – 10 evra
  • Individualni troškovi putnika
  • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
  • Gradska taksa: hotel 3* – 1 evro po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji)

 • FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE

  ● Vožnja brodom Punta Sabioni – San Marco (Venecija) – Punta Sabioni. Cena: 10 evra;

  ● Celodnevni izlet u Dolomite u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i obilazak gradova sa vodičem,

  ● Celodnevni izlet u Sirmione i Veronu sa degustacijom vina u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, obilazak gradova sa vodičem, degustacija tri vrste vina.

  ● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju pomenutih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja;

  Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem;

  Predlažemo od garderobe: tople jakne i sportsku obuću jer na prelazima Dolomita koji su na oko 2.000 m može biti vetrovito i hladno.

  Organizator putovanja zadržava pravo da, u sličaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. 

  U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. 

  Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

  Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje I zatvaranje određenih objekata…).

  Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih I carinskih propisa

  Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.