Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

TERMIN PUTOVANJA: 02.12. – 07.12.2014.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda u 18h sa parkinga Sava Centra. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora…
2.DAN: PIZA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima… po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale… slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel…slobodno vreme za šetnju I uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3.DAN: MONTEKATINI – BOŽIĆNI MARKET U FIRENCI (FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka polazak u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenza, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenza ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse u njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15 i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo… Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio… Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak mnogobrojnih muzeja i galerija, šetnju, odlazak na Piazza Santa Croce gde se od 27.11. do 15.12.2014. održava Božićni market. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.
4.DAN: MONTEKATINI –  SIENA (FAKULTATIVNO) – SAN  GIMIGNANO (FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka polazak za Sienu…po dolasku razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sienske kontrade… U srcu Siene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za San Gimignano – mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Neposredno pre dolaska u San Gimignano poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija uz mogućnost degustacije toskanskih vina. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.
5.DAN: MONTEKATINI – TRŽNI CENTAR  – BOLONJA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak u Tržni centar. Slobodno vreme za shoping i nakon toga polazak ka regiji Emilia Romagna. Obilazak Bolonje…crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana… slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6.DAN: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima…

florence_christmas

CENA ARANŽMANA: 149€

FIRST MINUTE: 139€-do popune mesta

FIRENCA + SAN GIMIGNANO I SIENA = 40€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
– smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
– smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
– obilazak gradova prema programu putovanja,
– posetu Trznom centru
– usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
– troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:

– Fakultativne izlete
        Firenca – 25€
        San Gimignano i Siena – 25€
– obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju – plaća se na recepciji hotela – 1€ po osobi po danu za hotel 3*
– individualne troškove putnika

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
– plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
– ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
– gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

– čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa)
– cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

POPUSTI I DOPLATE
– doplata za jednokrevetnu sobu – 40€

OPIS HOTELA:

 • Hotel Vila Rita 3* www.hotelvillarita.com; Hotel Villa Rita ima 4 smeštajne jedinice, jedna pokraj druge. Par minuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon, mini-bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
 • Hotel Vila Maria 3* www.villamariaonline.it; Hotel Villa Maria smešten je u oblasti Montekatini Alto, od Banjskog parka udaljen je 10-tak min lagane šetnje. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
 • Hotel Buenos Aires 3* www.albergobuenosaires.it; Hotel Buenos Aires nalazi se u banjskom centru Montekatinija. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
 • Hotel Zenith 3* www.zenithhotel.it; Hotel Zenith nalazi se u banjskom centru Montekatinija. Broj smeštajnih jedinica je 32. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

 

NAPOMENE

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa 
 • ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.