Letovanje 2017: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora.

Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

 

 

 • 1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
  Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Viva br.710. Let za Istanbul kompanijom Turkish Arilines (proveriti tačno vreme letova dva dana pre polaska). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
  2.dan ISTANBUL 1 – TURSKO VEČE
  Doručak . Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativnog poludnevnog obilaska nekih od najvećih kulturno-istorijskih znamenitostiIstanbula: Plave džamije-jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodroma-nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu, Aja Sofije-nekada najveće crkve na svetu, Topkapi dvorca – sedišt osmanske imperije…Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.
  3.dan ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM
  Doručak . Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). Slobodno vreme. Noćenje.
  4.dan ISTANBUL – BEOGRAD
  Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Dolazak u Beograd.
  (Kraj usluga)

   

   

 • Period putovanja

  HOTEL

  Cena po osobi

  12.09.2016-

  15.03.2017.

  EPHESUS

  GRAND LIZA

  SOGUT

  Od 99 €

  Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.
  Cene iz tabele su u evrima, po osobi.
  Napomena: Cene ne važe u periodu od 25.12.2016 – 05.01.2017.godine.

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
  • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd kompanijom Turkish Airlines
  • Smeštaj u izabranom hotelu u rangu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto)
  • Transfere na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom prema programu i asistenciju lokalnog vodiča
  • Troškove organizacije putovanja

   

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  • Troškove aerodromskih taksi – 107 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
  • Individualno zdravstveno osiguranje – PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
  • Ulaznice i fakultativne izlete

 • NAPOMENA:
  1. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
  2. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!
   
  DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 50€.
   
  DOPLATA ZA DODATNU NOĆ U 1/2 SOBI: 25€.
   
  POPUSTI:
  deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
  deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
  treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
   
  OPIS I LOKACIJA HOTELA :
  Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u izabranom hotelu u rangu 3* ili 4*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:
  Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc), TV, fenom, telefonom, klimom, sefom, minibarom(uz doplatu). Doručak se služi po principu samoposluživanja.
   
  GRAND LIZA 3*http://www.hotelliza.com/
  Hotel se nalazi u centru starog dela grada, na pešačkoj udaljenosti od svih većih kulturno istorijskih znamenitosti. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, Tv, klima. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
   
  Hotel se nalazi u starom delu grada i u neposrednoj blizini je svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran, bar i spa centar. Sobe su sa kupatilom (tuš/WC), TV-om, mini barom (uz doplatu), klimom, sefom i internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
   
  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Za organizaciju fakultativnih izleta je zadužen ino – partner. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
   
  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama) zavise od broja prijavljenih putnika.
  Razgledanje grada (Istanbul 1) – oko 35 € (dodatno ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi dvorac – cena osnovne ulaznice oko 25 €)
  krstarenje brodom po Bosforu, moreuz koji spaja Mramorno i Crno more – 25 € po osobi.
  Večera u restoranu sa orijentalnim plesom : 30 € po osobi.
  Dolmabahče palata – 30 € po osobi.
   
  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :
  – 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja

  – 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
  Za polaske od 01.06. do 01.10.2016……….…………….15.12.2016.
  Za polaske od 01.10. do 01.02.2017……………….…….15.04.2017.
  Za polaske od 01.02. do 01.04.2017……….……………15.06.2017.

   

  Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010.
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.

VAŽNA NAPOMENA

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).