Letovanje 2017: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

 • 1. dan (utorak, 25. oktobar 2016.) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04.15 sati. Poletanje za Frankfurt u 06.15 sati (let LH 1411). Dolazak u Frankfurt u 08.15 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 12.55 (let LH 1168). Dolazak u Lisabon u 14.55 sati po lokalnom vremenu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkridima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
  2. dan (sreda, 26. oktobar 2016.) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradid udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.
  3. dan (četvrtak, 27. oktobar 2016.) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kudicama prekrivenim cvedem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvedoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najvede remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodidima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.
  4. dan (petak, 28. oktobar 2016) LISABON Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 – najvedeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.
  5. dan (subota, 29. oktobar 2016.) LISABON – MINHEN – BEOGRAD Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Minhen u 06.05 (let LH 1793). Dolazak u Minhen u 10.00 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11.10 (let LH 1722). Dolazak u Beograd u 12.35 sati.

 • CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 379 €
  Doplata za jednokrevetnu sobu je 100 €.


  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
  avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Lisabon – Minhen – Beograd (prevoznik Lufthansa),
  smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom),
  transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,
  panoramsko razgledanje Lisabona,
  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
  aerodromske takse (oko 136 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima),
  boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela)

  fakultativni izleti,
  ulaznice na lokalitetima i posete,
  međunarodno zdravstveno putno osiguranje.


  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
  Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
  Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  Plaćanje može biti:
  1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije
  2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu).

 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 55 evra.
  U cenu je uključena ulaznica za Nacionalnu palatu u Sintri i usluge vodiča.
  Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra.
  U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.
  Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra.
  U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
  Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
 • Hotel VIP EXECUTIVE SUITES DO MARQUES***+ Lisabon, Duque de Loule, 45, telefon:+351 213 510480, www.viphotels.com Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, udaljen oko 150 metara od Trga Markeš de Pombal gde je i najbliža metro stanica i 6 km od aerodroma. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, sef (uz depozit), WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
  Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja licenca OTP 196/2010
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.