Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: 30 Dec 2016 - 03 Jan 2017
Lokacija: VALENSIJA
Cena: 410€
Rezerviši!

Španija – Valensija – Novogodišnje putovanje

Polazak: 30. decembar 2016. (povratak 3. januar 2017)

museo-ciencias-valencia-vincci-palace_0

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (30.12.2016.) BEOGRAD – MINHEN – VALENSIJA
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 10:30 časova. Poletanje za Minhen u 12:55 časova (Let LH1723). Sletanje u Minhen u 14:30 časova. Nastavak putovanja za Valensiju sa istog aerodroma u 15:15 časova (Let LH2666). Sletanje u 17:40 časova u Valensiju koja je smeštena na istoku Španije, tačnije, na obali Sredozemnog mora poznatoj pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Valensiju često nazivaju i ,,gradom ruža’’ zbog brojnih parkova i vrtova koji ga krase. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Kratka informativna šetnja i upoznavanje sa Valencijom, trećim po veličini gradom u Španiji i po mnogim anketama najlepšim urbanim središtem, gradom ponosa i tradicije, u kojem je u XII veku stolovao opevani junak El Sid- Osvajač, junak rekonkiste. Povratak u hotel.  Noćenje .

2. dan (31.12.2016.) VALENSIJA
Doručak.  Odlazak na obilazak grada autobusom i pešice: Grad umetnosti i nauke, kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava. Vožnja uz kompleks parkova ,,Jardines del Turia’’ podignutih u napuštenom koritu reke Turije i stari most – Ponte das Flores.. Odlazak do starog grada u koji se  ulazi kroz kapiju Torres de Serranos iz doba epskog junaka El Sida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala preuređenjem mavarske džamije a gdje se može videti ,navodni, putir svetog Grala , prekrasna palata Lonha de la Seda iz XIV veka (nekada berza svile ). Šetnja do Plasa de l’ Ajuntament – barokne gradske većnice iz XVIII veka, pijaca… Povratak u hotel. Uveče fakultativno doček Nove godine na nekom od brojnih trgova ili barova. Noćenje.

3. dan (01.01.2017.) VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta parku prirode Albufera. Odlazak u okolinu Valensije , do parka prirode Albufera, gde se nalazi najveće špansko jezero.Ovaj prirodni rezervat koji se nalazi na 20 km od Valensije, u blizini zaliva i Sredozemnog mora,  poznat je po sačuvanom  biodiverzitetu i raznovrsnosti flore i faune. Kuriozitet je da park  naseljava oko 250 različitih vrsta ptica. Vožnja čamcem po jezeru s pogledom na tipične kuće ,,barracas” i na jedinstvena polja pirinča, koja je najvažniji sastojak ,,paelje valensijane ‘’. Odlazak u restoran na paelju. Povratak u Valenciju. (Cena izleta : od 50 € ) Slobodno popodne za individualno razgledanje grada . Noćenje.

4.dan (02.01.2017 ) VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni obilazak jednog od vinskih podruma u gradu ili u okolili, regiji, Utiel-Requena (poznato vinogorje) .Obilazak vinarije, upoznavanje sa procesom proizvodnje vina, degustacija. Povratak u Valenciju. (Cena izleta : od 45€ ) Slobodno popodne za individualno razgledanje grada, ručak u nekom od brojnih tapas barova ili obilazak Grada umetnosti i nauke, gde su smešteni Muzej nauke, Palata umetnosti, Okeanografski muzej.Noćenje.

5.dan (03.01.2017.) VALENSIJA-FRANKFURT-BEOGRAD
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 13:05 časova (Let LH1161). Sletanje u Frankfurt u 15:30 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21:55 časova (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:40 časova.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 410 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra. 

U cenu aranžmana je uračunato:
Prevoz  letom Lufthansa na relaciji Beograd-Minhen-Valensija-Frankfurt-Beograd,
transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
smeštaj u dvokrevetnim sobama,  na bazi 4 noćenja sa doručkom,
panoramsko razgledanje grada,
troškovi organizovanja putovanja,
usluge vodiča .
U cenu aranžmana nije uračunato:
avio-takse  od 136,59 evra  (od toga evra 60.00YQ ne podležu refundaciji i evra: 3.30LG,  i evra 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 6.39DE,38.60RA , 6.08JD ,  0.59OG , 3.71QV podležu refundaciji )  plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu AIK banke  na dan uplate),
dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po rezervaciji,
fakultativni izleti i posete,
međunarodno putno osiguranje.
Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. NAČINI PLAĆANJA: 
– gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.

 

Hotel Eurostars Gran Valencia 4 *    http://www.eurostarshotels.co.uk/

Lokacija:
 Hotel se nalazi u novom delu Valensije, u blizini Kongresne dvorane i fudbalskog stadiona  Nou Mestalla. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i barova a na  50 m od hotela nalazi se i stanica gradskog prevoza koja vodi do centra grada(udaljen oko 3,5 km).

Sadržaj: restoran, bar ,  kongresne sale, krovni bazen ( u upotrebi leti ), vešeraj. 
Sobe: Hotel ima  prostrane, zvučno izolovane sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi , TV, sef, mini-bar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa  fenom za kosu.
Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.