Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: POLAZAK 13.2.2015.
Lokacija: GRAC
Cena: 37€
Rezerviši!
Grac, drugi po veličini grad u Austriji, evropski grad kulture smešten je na reci Muri i smatra se centrom Štajerske. Njegov Stari grad, jedan je od najbolje očuvanih u Evropi  i od 1999. godine u potpunosti je pod zaštitom Uneska. Idealan je grad za kupovinu, a među brojnim tržnim centrima su West i Seiersberg. Seiersberg je mnogo veći i ima raznovrsniju i bogatiju ponudu. Centar West takođe privlači mnogo kupaca ponajviše zbog tržnog centra IKEA.

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 20:00h iz Velikog Gradšista sa AS, iz Požarevca u 20:30h, iz Beograda sa parkinga Sava Centra u 22:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Grac u jutarnjim satima.

Panoramsko razgledanje grada: Zgrada Opere, Fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Uneska, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Luegg, Strehly poslasticarnica otvorena davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do reke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003 godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja modern umetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure.

Nakon obilaska grada, individualni odlazak gradskim prevozom do tržnog centra Seiseberg ili ostanak u centru grada. Slobodno vreme za šoping. U 18:00 časova polazak za Srbiju iz centra, odnosno u 18:15 iz tržnog centra Seiseberg. Noćna vožnja sa više pauza po potrebi. Očekivani dolazak na mesto polaska oko 05:00h (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

 Cena aranžmana po osobi :  37€

Način plaćanja: U dve mesečne rate, gotovinski,  ili čekovima građana bez kamate.

U cenu aranžmana je uračunato:

–          Vanlinijski prevoz autobusom (tur.klase, audio-video opremljenosti,prosečne udobnosti,bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu 
–          razgledanje grada
–          Licencirani pratilac grupe

U cenu nije uračunato:

–          Individualni troškovi
–          Ulaznice za muzeje i druge kult.istorijske spomenike
–          Karta za uspinjaču do brda Schlossberg  oko 1,3 €
–          Karta za gradski prevoz do tržnog centra (oko 2€)
–          Međunarodno putno zdravstveno osiguranje kompanije Dunav osiguranje 

Minimum za realizaciju je  40 plativih osoba.

Važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.