Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!
Trajanje: 13 Nov 2014 - 18 Nov 2014
Lokacija: Bavarska, Nemačka
Cena: 179€
Rezerviši!

 

Nojšvanštajn 1

Minhen, grad kaluđera, Atina na reci Izar, gnezdo fašizma, rezervna prestonica Nemačke, najseverniji grad Italije i dr. su epiteti ovog grada koji je uvek bio kulturni i boemski centar Nemačke, grad brojnih istorijskih spomenika koji pričaju o vekovnoj vladavini Bavarske  iz dinastije Vitelbah za čije vreme cveta umetnost i arhiitektura.

Južno od Minhena Ludvig ll  zida dvorce ni na nebu ni na zemlju. Optužen da je opljačkao drzavnu kasu zavrsio je u ludnici gde su ga ubili ili se sam udavio… Dvorci neprevaziđene arhitekture su nastali….. Preko 2 miliona posetilaca svake godine vraća dug sa kamatom nemačkoj državi, a koji je počinio ludi kralj.

 

Program putovanja
1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 20:00 časova sa velikog parkinga Sava centra – savska strana (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prema Nemačkoj.
 
2. dan SALZBURG – MINHEN
Dolazak u jutarnjim časovima u poznati austrijski grad Salzburg. Po dolasku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt… Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 dvorci bavarske salcburg5
3. dan Minhen
Doručak. Panoramski obilazak Minhena: dvorac Nimfenburg – letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), pijaca Viktualienmarkt… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…). Povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na večeru u jednu od najpoznatijih pivnicaNoćenje.
 Dvorci-Bavarske-Dvorac Linderhof
4. dan Minhen – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – DVORAC LINDERHOF FISEN – MINHEN
Doručak. Odlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Nastavak putovanja do gradića Fisen, koji se nalazi na najvišoj tački u Bavarskoj (808m nadmorske visine). Nakon obilaska, nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Povratak u Minhen u večernjim časovima. Noćenje.
 
5. dan MINHEN DVORAC HERENHIMZE
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak prema najvećem bavarskom jezeru Himze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelepi dvorac Herenhimze. Obilazak dvorca, koji je podignut poslednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
 
6. dan BEOGRAD – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. ( Kraj usluga )

 

Termin putovanja: 13 – 18. novembar 

Cena aranžmana: 179€
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

 

U cenu ulazi:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Minhenu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Minhen, Salzburg)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

U cenu ne ulazi:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)
 • troškove rezervacija i ulaznica za dvorce Linderhof, Nojšvanštajn i Herenhimze – 40 € (plaćanje na licu mesta)
 • vožnju brodom do zamka Herenhimze (povratna karta, plaća se na licu mesta) – 6,5 € odrasli / 3,5 € deca od 4 – 12 godina / besplatno deca od 0 – 4 godine
 • ulaznice i fakultativne izlete
OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Minhenu (Nemačka) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta: 

HOTEL NH NEUE MESSE 4* www.nh-hotels.com

Odličan hotel sa 4* pripada svetskom lancu NH hotela, nalazi se na liniji gradskog prevoza. Hotel ima 253 moderne, komforne sobe, restoran, bar, parking i besplatan internet. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV, klimu i mini bar. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

HOTEL NH DORNACH 4* – www.nh-hotels.com

Odličan hotel sa 4*, pripada svetskom lancu NH hotela, nalazi na liniji gradskog prevoza. Hotel ima 222 komforne, moderne sobe, restoran, bar, parking i besplatan internet. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV, klimu, mini bar i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
 
POPUSTI:
 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju pomoćni ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 
SOPSTVENI PREVOZ:
 • CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 60 € (odrasli) i 35 € (deca od 2-12 god.)
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama, čekovima građana (obavezna je doplata od 1,5% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:   15.4.2015.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.