Letovanje 2023: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!
Putuj - vidi - živi!

Minhen, grad kaluđera, Atina na reci Izar, gnezdo fašizma, rezervna prestonica Nemačke, najseverniji grad Italije i dr. su epiteti ovog grada koji je uvek bio kulturni i boemski centar Nemačke, grad brojnih istorijskih spomenika koji pričaju o vekovnoj vladavini Bavarske iz dinastije Vitelbah za čije vreme cveta umetnost i arhiitektura.

Južno od Minhena Ludvig ll – ludi zida dvorce ni na nebu ni na zemlju. Optužen da je opljačkao drzavnu kasu zavrsio je u ludnicu gde su ga ubili ili se sam udavio… Dvorci neprevaziđene arhitekture su ostali….. Preko 2 miliona posetilaca svake godine vraća dug sa kamatom nemačkoj državi, a koji je počinio ludi kralj. 

PROGRAM PUTOVANJA

Termin putovanja: 09. april –  13. april 2015.

Dan 1. Beograd – Budimpešta

Polazak iz Beograda u 8.30h. Putovanje za Budimpeštu sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Panoramsko razgledanje grada (Budapest by night): Citadela – Trg Heroja (foto-stop) – Andraši bulevar – Opera – Parlament – Lančani most.

Smeštaj u hotel. Slobodno popodne.

Krstarenje Dunavom ispod Budimpeštanskih mostova, sa vodičem – (ULAZI U CENU). Noćenje.

Ribarska kula

Dan 2 Budimpešta – Prien am Chiemsee – Minhen

Doručak (lunch paket). 04.00 Polazak za Prin am Kimze. Naš cilj je Herren insel (ostrvo gospode) na jezeru Kimze poznato po velelepnom dvorcu, koji je kopija Dvorca u Versaju, gde Ludvig ludi želi da pokaže svoje obožavanje prema svom imenjaku francuskom kralju Luju 14. Obilazak. Ulaznica za brod (ca 7 eur) nije uključena u cenu kao ni ulaznica za dvorac.

Prien-am-Chiemsee

Nastavak puta za Minhen, gde se stiže oko 18h. Smeštaj u hotel. Noćenje.

minhen-noc

Dan 3. Minhen

Organizovano panoramsko razgledanje glavnog grada Bavarske: dvorac Nimfenburg, letnja rezidencija Vitelsbahovih, rezidencija Maksiimilianeum, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, Marienplatz, pijaca Viktualienmarkt. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče zajednički odlazak u pivnicu. Povratak u hotel. Noćenje.

rezidencija Maksiimilianeum

Dan 4. Minhen – Dvorci Bavarske – Budimpešta

Doručak. Napuštanje. Celodnevni izlet u oblast Bavarskih Alpa gde se nalaze „Dvoraci Bavarske“. Razgledanje počinjemo dvorcem Neuschwanstein koji je sagrađen na impozantoj steni od strane kralja Ludviga II i koji je bio inspiracija Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Zatim poseta starom dvorcu Hohenschwangau u blizini kristalno čistog Alpsee jezera. Nakon razgleda, po mnogima, najljepših dvoraca Bavarske, vožnja do dvorca Linderhof, kraljevog najdražeg dvorca, okruženog parkom s terasama i paviljonima. (U cenu ulazi sve osim ulaznica u dvorce ca. 20€) Nastavak putovanja za Budimpeštu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

dvorac Neuschwanstein

Dan 5 Budimpešta – Sentandreja – Beograd

Doručak. CHECK-OUT iz hotela. 08:30: Izlet za Sentandreju (transfer + razgledanje) – (ULAZI U CENU) – Najlepši grad Mađarske, koji su sagradili srpski trgovci u 18 veku. Obilazak “srpskim tragom” sa vodičem: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jakova Ignjatoviča, Blagoveštanska crkva, Saborna crkva.

12:30h Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd oko 21.00. Kraj aranžmana.

Sentandreja

CENA ARANŽMANA: 189€

U cenu ulazi:

 • kružna tura autobusom
 • 2 noćenja/doručak u hotelu sa 3* u Budimpešti
 • 2 noćenja/doručak u hotelu sa 3* u Minhenu
 • panoramsko razgledanje Budimpešte
 • panoramsko razgledanje Minhena
 • all in (izleti: krstarenje Dunavom, dvorci Bavarske, Sentandreja)
 • vodič
 • agencijske usluge.

 

All in

 • Budimpešta noću + krstarenje Dunavom
 • Dvorac na ostrvu Herreninsel na jezeru Kimze ( ulaznica i brod ne ulaze u cenu )
 • City tour ( Minhen )
 • Bavarski dvorci (ulaznice ne ulaze u cenu)
 • Sentandreja

U cenu ne ulazi:

 • konzumacija jela i pića u restoranima
 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
 • ekstra hotelski troškovi
 

Polazak

Mesto polaska: Beograd (parking preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu, blok 42), Novi Sad (parking kod lokomotive)

Vreme polaska: Beograd u 8.30h; Novi Sad u 9.30h.

Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 400 din. prilikom prijave za aranžma.

 

Smeštaj

 • HOTEL 3* – Lokacija: širi centar
 • Dužina boravka: 4 noćenja
 • Usluga: Doručak – švedski sto

Putno osiguranje

Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu.

Popusti za decu

Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj). Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Način plaćanja
Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu: + 65€. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima građana do polaska na put.

 

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.). Minimum za realizaciju aranžmana je 35 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih.