IZRAEL

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveda svetilišta i mesta hodočašda. Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores i Masada samo je delić onog zarad čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hrista pa sve do današnjih metropola, zemlju zadivljujudih kulturno- arheoloških lokaliteta, neverovatnih istorijskih dešavanja koja liče na legende, zemlju inspirišućih pejzaža…
Susret uživo sa Izraelom je putovanje za one koji žele da znaju, da dožive, za avanturiste koji prepoznaju kulturne vrednosti bez predrasuda, za one koji žele da obiđu svet…I još nešto: Izrael je danas moderna zemlja izutetne lepote i velelepne baštine koju poseduju milioni turista iz celog sveta. Zato, ne propustite priliku da sebe i svoju ličnost obogatite novim saznanjima i duhovnim vrednostima.

[gdl_gallery title=”jerusalim” width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]

PROGRAM PUTOVANJA – IZRAEL:


1.dan (03.10.2018.) BEOGRAD – TEL AVIV- JERUSALIM- VITLEJEM
Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla”  u 05:40 časova. Poletanje za Tel Aviv u 07:40 (let JU 810). Obrok u avionu. Dolazak u 11:30 časova. Transfer autobusom do Vitlejema (oko sat i po vožnje). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima. Večera. Noćenje.

2-5.dan (04.10- 07.10.2018.) VITLEJEM
Doručak. Slobodno vreme. Mogudnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

6.dan (08.10.2018.) VITLEJEM- TEL AVIV- BEOGRAD
Rano ujutru transfer na aerodrom Ben Gurion. Poletanje za Beograd u 07:10 časova (let JU 817). Obrok u avionu. Dolazak u 09:10 časova.

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)
Hotel Usluga 3 – 8. oktobar 2018.
1/2 1/1
Hotel Paradise 4* 6 dana/5 noćenja polupansion 499 € 569 €
Hotel St. Gabriel 5* 6 dana/5 noćenja polupansion 549 € 639 €
VAŽNA NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za treću odraslu osobu ne preporučujemo, jer pomoćni ležaj uglavnom ne odgovara standardnim dimenzijama i rade se na upit.

 

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima prema izboru sa 4* ili 5* (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna, transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).
 U cenu aranžmana nije uračunato:
Avio-takse u iznosu od 107.99 evra, koje se sastoje od slededih nerefundabilnih taksi: 64 YR evra i refundabilnih: 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 21.59 IL, 4.48LG evra (avio- takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – pladaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plada po osobi, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 15usd za ceo boravak), fakultativni izleti sa uključenim ručkom, međunarodno putno osiguranje.
 Potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša kako bi agencija mogla da obavi web check in pre polaska na put.

 

OPIS HOTELA:

Paradise hotel 4* – Vitlejem (http:www.paradisebethlehem.com) ili sličan– veoma dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe dekorisane su u veoma toplim tonovima. Svaka soba ima balkon sa divnim pogledom na grad. Opremljene su plazma TV-om i malim delom za sedenje. Postoji i mini bar. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, nodni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma.
St. Gabriel hotel 5*– Vitlejem (http:www.stg-hotel.com/index.php/en) ili sličan– veoma dobro lociran u blizini mnogih znamenitosti Vitlejema, sa divnim pogledom na grad. Koncipiran je tako da ispunjava potrebe kako modernog poslovnog čoveka i turista, tako i mladih ljudi željnih zabave. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV, besplatni WiFi u celom hotelu, privatno kupatilo (sa bade mantilom i papučama). Neke sobe imaju deo za sedenje. Hotel ima dva restorana, fitness i spa centar, 24 časovni biznis centar, 24 časovnu recepciju, sefove na recepciji, servis za pranje i čišćenje.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 

Razgledanje starog Jerusalima – poludnevna tura po starom gradu Jerusalimu, koji predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu. Osvajali su ga I razarali razni narodi te tako predstavlja pravu riznicu istorije I kulture. Danas je podeljen na moderni I stari deo grada u okviru koga se nalaze hrišdanska, muslimanska jermenska I jevrejska četvrt. Obilazi se stari grad od jedne od osam kapija u zidinama koje ga opasuju. Nakon toga odlazak do Kardo, glavne i najstarije ulice u gornjem gradu iz rimskog perioda. U nastavku šetnja do zapadnog zida tj. Zida plača, najvede svetinje za Jevreje. Istovremeno, to je i neraskidivi deo istorije hrišdanstva, koji je povezan sa životom Bogorodice i Hrista. Uključen ručak.(Cena 40 €).

Jerihon, Mrtvo more i Masada – celodnevni izlet Vožnja do Jerihona, jednog od najstarijih, pa čak možda i najstarije naseljeno mesto u kontinuitetu, sa oko 8000 god. postojanja. Obilazak poznatih istorijskih znameniotosti, takođe I najstarije sikamor drvo. Pogled na čuvenu Goru Kušanja I drevni Jerihon. Obilazak Qasr El Jahud-a , zapadnog dela tradicionalnog mesta na kome je Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Kasnije vožnja do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bida sem nekih bakterija. Vožnja pored mora do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. To je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nakon toga kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 85€).

Tura na sever Izraela – celodnevni izlet Vožnja dolinom reke Jordan do mesta Jardenit, mesta na kome je kršten Isus Hrist. Odlazak za Tiberias koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Obilazak svetih mesta, kao gora Blaženstva, gde je data prva propoved, Taba, crkva Umnožavanja hleba I ribe. Kapernaum, drugi Isusov grad. Odlazak do Nazareta, grada Blagovesti u kome je Isus proveo svoju mladost. Obilazak crkve Blagovesti, najvede rimokatoličke crkve na Bliskom Istoku. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak.(Cena 90€ )

Tura – Vitlejem i Jerusalim. – celodnevni izlet Odlazak do crkve Rođenja sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pedinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišdanskih crkava. Vožnja za Jerusalim. Odlazak do Maslinove gore mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled i Getsimanskog vrta gde se nalazi Crkva svih nacija ili Bazilika Agonije, podignuta u maslinjaku, za koji kažu da datira iz Hristovog doba. Crkva je podignuta od priloga mnogih naroda. Odlazak do starog grada I nastavak razgledanja. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba, ulazak u crkvu. Uključen ručak. (Cena 65 €)

Tura – Tel Aviv. Vožnja autobusom za Tel Aviv. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja erkonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana.  Ima puno zabave, bogat nodni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad je proglašen za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. (Cena 65 €)

Cene su formirane na bazi min. 35 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 250 evra.

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Pladanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 NAČINI PLAĆANJA:
  • gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na
  • čekovima građana do 6 mesečnih rata

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja licenca OTP br. 255/2010.
Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.