Letovanje 2018: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

Ženeva se nalazi  na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome Rona ističe iz njega, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m). Sa svojom jedinstvenom istorijom, otmenim prodavnicama, ekskluzivnim hotelima i odličnim restoranima predstavlja sedište svetskog jet-seta i san svakog turiste. Sa oko 200.000 stanovnika u užem i 750.000 u širem području, grad ima istovremeno kosmopolitski duh i šarm alpske varoši. U gradu u kome je nastao reformacijski pokret Žana Kalvina,u kome je rođen Žan Žak Ruso, gde je nastao Crveni krst, danas je jedno od sedišta OUN,sedište svetske zdravstvene organizacije, kao i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

  USKORO TERMINI  

 • 1. dan     BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

  Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 07,20. Poletanje iz Beograda u 09.20h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 11.15h. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela,  preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom  na vodoskok… Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak sa vodičem, odličnim gradskim autobusom do centra Ženeve. Šetnja do gradske većnice, katedrale Sv. Petra, spomenika vođama reformacije , univerziteta, opere …..Povratak u hotel. Noćenje.

  2. dan    ŽENEVA

  Doručak. Odlazak sa vodičem do centra Ženeve. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Predlozi: Obilazak Muzeja međunarodnog Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Muzeja reforormacije, Patek Phillipe muzeja, odlazak do Cerna – najveće svetske laboratorije nuklearne fizike (u kojoj je pre 20 godina rođen internet) ili autobusom do obližnje francuske granice i žičarom na vrh Mont Saleve odakle se na sve strane pruža nezaboravan pogled na Ženevu i francuske Alpe. Predlog za večernje sate: Karuž (Carouge), boemsko predgrađe Ženeve sa gotovo mediteranskom atmosferom i mnoštvom trendi barova. Noćenje.

  3. dan     ŽENEVA-LOZANA (LAUSSANE)-VEVEJ (VAVEY) –MONTRE (MONTREUX)

  Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja ili celodnevni fakultativni izlet. Vožnja obalom Ženevskog jezera na sever do Lozane (65 km). Grad je sedište kantona Vo (Vaud)  i jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada  leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Panoramski obilazak,  pešice, gotske katedrale Notr Dam, gradske većnicu, crkve Svetog Fransoa (Francois), stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja.  Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera,u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom.  do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Nakon obilaska sa lokalnim vodičem, vožnja do obližnjeg Montre-a (30km)  u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg savršeno očuvanog  srednjevekovnom zamku Šijon, nekadašnjoj carinarnici i kasnijem zatvoru, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijana”.  Povratak u hotel.  Noćenje.

  4. dan    ŽENEVA – BEOGRAD  Doručak. Slobodno vreme za individualni program do transfera do aerodroma. Let za Beograd u 18.20h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.45h.

 • Cena aranžmana: /

  Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit.

  U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO
  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Ženeva-Beograd
  • aerodromska taksa
  • 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga  dimenzija 56x45x25cm
  • smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 2*, na bazi noćenja sa doručkom
  • usluge licenciranog vodiča pratioca
  • usluge lokalnog vodiča
  • troškovi organizacije i realizacije putovanja
  U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO
  • celodnevni fakultativni izlet LOZANA-VEVEJ-MONTRE-ŠION – 130 €. (cena uključuje prevoz i obilaske prema programu sa lokalnim vodičem). Neophodno je da se putnici za izlet prijave istovremeno sa  rezervacijom aranžmana. Minimum za realizaciju izleta – 15 osoba  
  • doplata za jednokrevetnu sobu
  • karte za gradski prevoz
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • individualni troškovi
  • ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

   

 • OPIS SMEŠTAJA:

  Comfort Hotel Annemasse Geneve 2*,
  http://www.comforthotelannemasse.com/en/

  Annemasse je izuzetno prijatan i simpatičan francuski pogranični gradić, 10 km istočno od Ženeva sa kojom praktično srastao u jedan urbani kompleks. Zbog znatno nižih cena predstavlja privlačan rezidencijalni centar u kome živi veliki broj zaposlenih u Ženevi. Turistima, koji ovde borave po daleko povoljnijim uslovima, na raspolaganju je  odlična mreža frekventnog javnog prevoza kojom se za 15-tak minuta dolazi do Ženeve (Cena karte koja važi 120 min je  4€). Sa svojim shopping  molom interesantan je Švajcarcima za povoljniju kupovinu.

  Hotel je smešten u mestu Annemasse na idealnoj lokaciji, u blizini granice između Francuske i Švajcarske, u podnožju Mont Saleve, 12 kilometara od Ženeve, 20 minuta vožnje od aerodroma u blizini stanice za brze vozove TGV. Raspolaže sa nekoliko paviljona okruženih cvetninm lejama; nudi 54 dobro opremljene, klimatizovane sobe, neke sa pogledom na planine. U jutarnjim satima, doručak se služi u modernom restoranu sa velikim prozorima. Šoping centar je na 5 minuta hoda udaljenosti od hotela.

  Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

  NAČIN I USLOVI PLAĆANJA
  Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije  15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije…).
  PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
  Akontacija 40% , ostatak – odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.
  TURISTIČKI KREDITI
  Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
  MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
  U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće DUNAV na 35.000 eur osigurane sume.

   

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja licenca OTP br.18/2012.
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.