Letovanje 2017: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

TERMINI: U PRIPREMI.

3 dana autobusom 

O b i l a z a k   g r a d a   i   š o p i n g

barcino solun 2

Solun ili Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantskog i otomanskog razdoblja.
Solun je vrlo važan univerzitetski centar jugoistočne Evrope i u njemu živi veliki broj studenata iz cele zemlje. U gradu se nalazi Aristotelov  univerzitet, najveći u Grčkoj, i Makedonski univerzitet.
Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je Bela kula, ostatak stare tvrđave na obali zaliva. Nekada je korišćena kao zatvor,  sada je Muzej istorije i umetnosti Soluna.

Prilikom posete  Solunu, ne smete zaobići posetu Zejtinliku – srpskom vojničkom groblju. Kompleks groblja se nalazi na prostoru od 7.000kvm  na kome se 1916. nalazila Glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan      (NOVI SAD) BEOGRAD – NIŠ
Skup putnika u Novom Sadu (železnička stanica Lokomotiva oko 18h) i u Beogradu (parking preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu oko 19.30h). Sastanak putnika u Nišu (parking megamarketa “DIS” oko 23h). Noćna vožnja do Soluna sa usputnim pauzama i zbog obavljanja  graničnih formalnosti.

2.Dan     SOLUN
Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima. Razgledanje grada, obilazak samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu. Bela kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada. Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom. Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna.

Nakon razgledanja grada, zajednički odlazak autobusom do šoping centra “Cosmos”. Polazak iz “Cosmos-a”  u 20:00h.

3.Dan  NIŠ – BEOGRAD (NOVI SAD)
Povratak  u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANZMANA PO OSOBI za polazak iz Beograda:   25€

Aranzman obuhvata:

– Autobuski prevoz na relaciji prema programu
-Obilaske prema programu
– Usluge pratioca grupe za vreme izleta
– Organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

-Individualne troškove putnika
-putno osiguranje

NAČIN PLAĆANJA:

– 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

 

Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Licenca OTP 186 od 10.02.2010.
Ovlašćeni agent prodaje: Turistička Agencija AMORE, Šabac.