Letovanje 2017: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu Mađarske i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz duge i burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji… Gradsko jezgro Pečuj je prava riznica starina i to je samo jedna od znamenitosti. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, Nacionalno pozorište, najviša zgrada u Mađarskojsrpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet …

Ono što nije u «muzeju» pod otvorenim nebom čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porcelanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, a najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine.

 • Sastanak putnika u Nišu (parking megamarketa “DIS”) oko 02.30h. Polazак za Beograd i Novi Sad radi prikupljanja ostalih putnika. Iz Beograda polazak oko 05:30 h (parking preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu). Nastavak puta do Novog Sada. Polazak iz Novog Sada oko 07h (železnička stanica Lokomotiva). Vožnja preko Srbije i Hrvatske uz jednu pauzu do Mađarske. Obilazak grada sa vodičem: Glavni trg pod nazivom Szechenyi (Sečenji trg), na kome se nalazi Gazi Kasim džamija, jedan od simbola Pečuja. Crkva je izgrađena u 16. veku i predstavlja jednu od najznačajnijih građevina iz otomanskog perioda. Kupola joj je visoka 28 m,  a  unutar same crkve (pored krsta i polumeseca) ima sačuvane i originalne arapske natpise.

  Nastavak obilazaka: statua Sibinjanin Janka na konju, statua Trojice, bunar Zsolnay, crkva Fatebenefratelli, Gradska kuća, muzej Janusa Panoniusa, crkva Sveti Bertalan, velelepna Katedrala (građena je od 11. do 19. veka i prikazuje najvažnije prizore iz Starog i Novog Zaveta), Magasaz – najviša zgrada u samom Pečuju, ali i u Mađarskoj. Sagrađena je 1976. godine, kao stambena zgrada. Medjutim, zbog greške koje su opasne po život,  i dan danas je ostala nenaseljena. Magasaz samim tim predstavlja najviši objekat van upotrebe u centralnoj Evropi, visok 84 m i sa 25 spratova. Nakon Magasaza put nas vodi do  Cella Septichora, kapele sa sedam horova i apsida. Ova kapela je izgrađena krajem 4. veka i najpoznatija je kasnoantička/ranohrišćanska nekropola zbog svog umetničkog stila i izuzetnog kvaliteta. Pravu  turističku atrakcija predstavljaju i Ljubavne brave pa vam preporučujete da spremite svoje katančiće. Slobodno vreme u gradu. Oko 17 časova polazak za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od zadržavanja na granici.

 • CENA ARANŽMANA iz Beograda i Novog Sada: 16 € po osobi

   

  ARANŽMAN SADRŽI:
  – Autobuski prevoz na relaciji prema programu
  – Obilaske prema programu
  – Usluge pratioca grupe za vreme izleta
  – Organizaciju putovanja

  ARANŽMAN NE SADRŽI:
  – Individualne troškove putnika
  – Putno osiguranje

 • – 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja, dinarska protivvrednost po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate
 • Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Licenca OTP 186 od 10.02.2010. 
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.