Letovanje 2019: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Nemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj meri uspeo u svojim nastojanjima, potrošio je vekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan pre tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim.

 • Polazak –  10. novembar
  1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – HORGOŠ (220 km). Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati, polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša.
  2. dan SEGEDIN – MINHEN – MINHENSKA PALATA RESIDENZ (oko 850 km) Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju pored Beča i Salcburga. Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, tredi po veličini grad u Nemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktoberfest koji je nedavno obeležio 200 – godišnjicu, privlači svake godine – za samo dve nedelje – oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vednicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveda gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  3. dan MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN (oko 270 km). Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuda, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešde od preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.
  4. dan MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALCBURG – HORGOŠ (oko 870 km). Doručak. Polazak autobusom za gradid Prien na najvedem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko – austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a koje su uredili, znatnim delom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuda, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuda u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku pored Budimpešte
  5. dan SEGEDIN – BEOGRAD – NOVI SAD (oko 420 km) Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima.
 • CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 139 € 
  Doplata za jednokrevetnu sobu je 55 evra.

  U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
  ● prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  ● dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 2+ zvezdice u Minhenu
  ● Razgledanja prema programu
  ● usluge vodiča
  ● Troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
  ● Fakultativni izleti
  ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 • FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
  Izlet “Dvorci Bavarske” (u dva dela ) sa posetom dvorcima Herenkimze, Residenz, Linderhof i Nojšvanštajn, Herenkimze Cena paketa: 50 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča 
  ● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “DVORCI BAVARSKE sa posetom Minhenu i Salcburgu”
  ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  ● Uz blagovremeni upit  postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogudnost smeštanja u trokrevetnim sobama.
  ● HORGOŠ I SEGEDIN su navedeni u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
  ●  Transfer – Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: – Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € – Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € – Niš, cena povratnog transfera: 20 € – Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

  SMEŠTAJ
  ● Hotel IBIS STYLES MUNCHEN OST **+, Minhen, Kronstadter strasse10, telefon: +49893755950, www.ibisstyles.com Hotel se nalazi 6 km od Marijen placa (centar grada) a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Doručak – samoposluživanje.
  ● Organizator zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
  ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
  Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: gotovinom ili čekovima,  2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu).

  Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja  licenca OTP 196/2010
  Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.