Letovanje 2019: Grčka, Turska, Italija, Egipat, Emirati, putovanja Evropom, ceo svet!

ATINA – EPIDAURUS – MIKENA – OLIMPIJA – DELFI

avionom
7 dana (6 noćenja)
POLASCI: 13. oktobar i 10. novembar 2017.
 

 

Program putovanja:
1. dan BEOGRAD – ATINA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.15 h. Poletanje aviona za Atinu u 13.15 h (Let JU 512). Obrok u avionu. Sletanje na atinski aerodrom u 15.45 h. Transfer do hotela. Smeštaj i noćenje.
2. dan ATINA Posle doručka polazak na razgledanje Atine, prestonice Grčke, metropole stare preko 3000 godina koja asocira na mesto gde je rodjena demokratija i koja je podarila čovečanstvu neprocenjiv izvor ideja, teorija, znanja i filozofskih misli. Panoramsko razgledanja grada: trgova Ominija i Sintagma, zgrade Parlamenta iz 1842. godine, nacionalnog parka sa egzotičnim rastinjem, Numizmatičkog muzeja u kući Hajnriha Šlimana, ostataka Hadrijanove kapije i Zevsovog hrama iz rimskog perioda i antičkog stadiona Kalimarmaro rekonstruisanog za potrebe Olimpijskih igara 1896. godine. Obilazak Akropolja, kultnog mesta antičke Atine sa savršenim ostvarenjima najpoznatijih vajara: raskošnog Partenona posvećenog boginji Atini, Erehtejona, tanane gradjevine jonskog stila na mestu nekadašnjeg dvora kralja Erehteja I i malog hrama Nike „sasečenih krila“. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan ATINA – EPIDAURUS – MIKENA – OLIMPIJA Doručak. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha.Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Nastavak vožnje prema Mikeni, najstarijem gradu na tlu Evrope čiju arhitekturu poznajemo po kiklopskim zidovima, po kompleksu palata i po okruglim, kupolastim i četvrtastim grobovima. Obilazak: „ mikenskog grada“, „kruga grobnica“, „Lavlje kapije“i „Atrejeve riznice“. Nastavak putovanja do drevne Olimpije. Po dolasku, smeštaj u hotelu i noćenje.
4. dan OLIMPIJA – DELFI Doručak. Olimpija je grad na severozapadu Peloponeza u kom su 776 godine p.n.e. organizovane, u čast boga Zevsa, prve Olimpijske igre. Tamo su održavane sve do 393 godine, kada ih je rimski car Teodosije I ukinuo kao „paganske običaje“. U Olimpiji su i sada vidljivi ostaci stadiona kao i kultnih hramova sagradjenih u čast boga Zevsa i njegove žene Here. Najviše divljenja je ipak izazivao Zevsov kip od zlata i slonovače koji je oko 435 godine p.n.e. izgradio atinski vajar Fidija. Razgledanje arheološkog prostora i muzeja sa remekdelima antičke skulpture. Vožnja teritorijama Ahaje i Fokide, prelaz mosta Rio – Antirio i uspon uz planinu Parnas do legendarnih Delfa. Nakon dolaska, smeštaj i noćenje.
5. dan DELFI – ATINA Doručak. Delfi su fokidski grad u kom je nikao kult boga Apolona. Njegova sveštenica Pitija sedela je na tronošcu u unutrašnjem delu Apolonovog hrama. Jednom mesečno padala bi u trans i u prisustvu sveštenika saopštavala nerazumljive božanske poruke koje su potom sveštenici pretvarali u dvosmislene stihove.Oni zadovoljni odgovorima, vraćali su se u Delfe i za uzvrat, ostavljali darove, većinom spomenike posvećene pobednicima koji su stajali ili u riznicama ili pod otvorenim nebom na Svetom putu. Neki od tik sačuvanih darova, izloženi su u delfskom muzeju. Razgledanje arheološkog prostora i muzeja. Nastavak puta autobusom prema Solunu. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotelu i noćenje.
6. dan ATINA Doručak. Slobodan dan za šetnje i individualna razgledanja. Noćenje.
7. dan ATINA – BEOGRAD Doručak. Slobodno pre podne za šetnju ili individualno razgledanje. Transfer na aerodrom u 13.00 h. Poletanje aviona za Beograd u 15.35 (Let JU 513). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.15 časova.

CENA ARANŽMANA : 589 € 
Doplata za jednokrevetnu sobu  100 € 
Cene putovanja su iskazane u evrima.
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

 

U cenu putovanja je uračunato:
– Prevoz avionom na relaciji: Beograd – Atina – Beograd
– Transferi i sve vožnje autobusom po turi
– Sve neophodne ulaznice za objekte koji se posećuju
– Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi B/B (noćenje/doručak)u dvokrevetnim sobama
– Razgledanja prema programu
– Usluge lokalnog vodiča
– Usluge vodiča agencije
– Troškovi organizacije i realizacije putovanja
U cenu putovanja nije uračunato:
– Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu € 108 (u trenutku objavljivanja programa). Cena je podložna promeni
– Doplata za jednokrevetnu sobu
– Napojnica za vozača € 5 po osobi
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje
– Individualni troškovi
– Usluge koje nisu naznačene u programu

grcka-mit2

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja licenca  OTP broj 18 od 04.04.2012. godine.
Turistička agencija AMORE nastupa u svojstvu posrednika.